• 瀏覽: 127,082
  • 回覆: 848
  • 追帖: 2
+31
A1頭條】再有反送中惡法遊行演變成警民衝突,香港警察濫權失控使用暴力行徑亦再暴露人前惹起國際關注,民望沉底的特首林鄭月娥繼續力撐警隊,昨午聯同保安局長李家超到醫院探望受傷警察後,公開讚揚警務人員「非常專業、克制」,更以「暴徒」形容當時手無寸鐵的示威者,但對警方連月暴行視若無睹,對民間要求獨立調查追究暴警的訴求也充耳不聞。面對民怨越積越深,林鄭政府不但沒有想辦法化解,為求自保更想加強打壓已遍地開花的示威活動,據本報了解,政府內部正研究不同方案,包括由行政長官會同行政會議頒佈戒嚴令可行性,以收分區戒嚴之效。政界人士炮轟一旦港府宣佈戒嚴將重創經濟,國際金融中心地位亦要承受難以修復的傷害。

呢鑊杰過芝麻糊!
恒指見6000!
淘大花園56萬任買!

新聞來源連結:

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20190716/20730461

+;![].我迷失在.* 這場﹍×°愛情遊戲°°°×.﹏
肥佬黎買左熊證喎,又造謠,係人都知戒得嚴,不如索性同中央講一國一制,橫掂都死,不如一鋪過置諸死地而後生

香港點可以做到"分區戒嚴"? 太細了, 呢區唔攬行10分鐘去下一區.

一早要啦,仲研究,林鄭終於似返個人,要強硬呀,你就算點軟,班賤畜係唔會領情架,你而家講左,做唔到再跪低,再屈服於美國陣營既漢奸同暴徒,香港真係冇架嗱,呢個係市民對政府信心問題,所以要強硬,啱既就要堅持到底,唔好縮

引用:
原帖由 全職炒手 於 2019-7-16 03:07 AM 發表
肥佬黎買左熊證喎,又造謠,係人都知戒得嚴,不如索性同中央講一國一制,橫掂都死,不如一鋪過置諸死地而後生
以前97年肥佬黎收到風美國攻擊香港,買大市向下,

引用:
原帖由 amyalixcheung 於 2019-7-16 03:09 AM 發表
Jack_cheung
我見你周圍貼
其實乜嘢嚟

一早同泛民釋出善意已錯, 應趕盡殺絕.
以後特首都要咁做.

引用:
原帖由 藍媚月 於 2019-7-16 03:05 AM 發表
A1頭條】再有反送中惡法遊行演變成警民衝突,香港警察濫權失控使用暴力行徑亦再暴露人前惹起國際關注,民望沉底的特首林鄭月娥繼續力撐警隊,昨午聯同保安局長李家超到醫院探望受傷警察後,公開讚揚警務人員「非常專業、克制」,更以「暴徒」形容當時手無寸鐵的示威者,但對警方連月暴行視若無睹,對民間要求獨立調查追究暴警的訴求也充耳不聞。面對民怨越積越深,林鄭政府不但沒有想辦法化解,為求自保更想加強打壓已遍地開花的 ...
大驚少怪.台灣戒嚴時代,係亞洲四小龍!

我一大訴求這些人唔好再借題發揮,再玩野,再搞亂香港了 。多得你地唔少了😥😥

引用:
原帖由 lpj88 於 2019-7-16 03:24 AM 發表
以後特首都要咁做.
我覺得直情唔俾咁多黨派
要同中國接軌
一黨專政才是硬道理!

我就戒少鹽

引用:
原帖由 lpj88 於 2019-7-16 03:24 AM 發表
以後特首都要咁做.
同意,全世界都冇政府會對暴徒示軟,暴徒係美國陣營既人,當然俾返佢地美國標準,美國用實彈,香港就暴徒用實彈

林鄭越做越差,應該一早用重型武器

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]