• 瀏覽: 218,803
  • 回覆: 1,654
  • 追帖: 6
+116
引用:
原帖由 H-KBoy 於 2019-7-16 04:41 PM 發表

那位阿叔事後證實是馬來西亞遊客,已離境,所以警方難以再跟進。由於他講國語,被暴徒誤以為是內地公安在港搜證,因此受到襲擊。雖然香港警方沒有立案調查,但此事在大馬已被廣泛傳播,對香港形象影響極壞。 ...
唔見香港有什報導既,又被黃媒封了?

引用:
原帖由 superfight 於 2019-7-16 05:25 PM 發表

唔見香港有什報導既,又被黃媒封了?
香港媒體很少跟進這件事,我也是在大馬媒體上知道來龍去脈,但忘了是哪份報紙。

依家證實早前個英華女生指控校內有黃教師播毒係真啦

知道有好多朋友己經專登去現場影相,交比警方捉人!

引用:
原帖由 天魔銀龍 於 2019-7-16 07:39 AM 發表

除左因為班人認為女事主犯左乜野罪之外。

仲有你話只係拉住手安慰?
但系影片至小係拉住人頭髮拉腳,按係地都好明顯,當事人亦話係搶電話,呢兩樣已經吾成立。

男女之間,咁去安慰!女事主如果話係,就真係成世人,自問第一次見這種港人安慰模式。

而冒警係警員行使執法權力時,你懷疑對方身份,所以警員要表明身份,出示委任。個女事主有對示威人仕要求甚麼? ...
冇錯 香港都冇肖像權 其實比人影相有乜撚嘢所謂 根本好多人都影嚟影去 但好多人對自己不利嘅嘢就會叫人del相 如果唔係就唔俾走 同埋捉住你仲要係武力個隻 我咁樣講係驚有人借啲意用咁樣嘅理由脫罪 話乜只不過拉住佢隻手或者懷疑佢身份 利申 支持和平示威嘅

大家記住向教育局+校長校監+家教會多多暸解呢位英華女教師情況!!!!!

引用:
原帖由 mm170240279 於 2019-7-15 10:40 PM 發表

其實遊行結束後未有散去已是非法集會,
無論最終告唔告得入個英華教師,
只要證明到佢係現場,
英華都應即時解僱佢
解僱??英華校長仲黃屍過佢呀!
https://vimeo.com/344065376

引用:
原帖由 D1SC 於 2019-7-15 07:34 PM 發表
上周日(7日)九龍區的反對《逃犯修訂》大遊行,市民在遊行結束後未有散去,更霸佔彌敦道,並往旺角推進。期間,一名被誤當女警

又有教師份

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190715/bkn-20190715192051011-0715_00822_001.html ...
為人師表原來係咁,難怪教出黎d學生都一9樣!

垃圾黃教師師😡

非常好
犯法既一個都冇得走

引用:
原帖由 暴飛龍 於 2019-7-15 09:02 PM 發表

蘇瑋善
枉為人師!禽獸不如

睇下髮人施法放生術表演  

三條友很難甩罪,

上到庭,如果他們話懷疑對方用手機映他們,他們要求對方刪除,對方不肯才動粗..

咁講的話....等於認罪....

如果他們不認罪,又用咩理由來抗辯,新聞片系清楚拍到他們打人.

怕...無足夠證據定罪. 

引用:
原帖由 bigpig1022 於 2019-7-16 06:43 PM 發表
非常好
犯法既一個都冇得走
犯法暴徒豈只𠳔三人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]