• 瀏覽: 6,302
  • 回覆: 69
引用:
原帖由 songsong17 於 2019-7-15 06:14 PM 發表
又搞笑, 有人逼你同大陸做生意嗎...
你搵d反中白痴做生意咪安全...
可能買斷你d貨...咪及大財....如果你信...
作古仔咪信囉。  返大陸睇生意唔捉。 要返香港先捉。 知易行難。   邊個會這樣蠢。

引用:
原帖由 熱鬥老馬 於 2019-7-15 06:44 PM 發表
返大陸做生意, 吾行賄地方官員, 依法申請, 根本無可能成事.
只有淋病呢D"堅離地"既官員, 至會覺得"送中"無問題.
你自身經歴?

「打假人」找碴??
你先想想點解打假人會找上你吧
你不制假貨販假貨
打假人點搵位入你
等於自已撈偏然後指責包庇你既貪官收片?
五十步笑百步囉

引用:
原帖由 montejo 於 2019-7-18 08:29 AM 發表

你自身經歴?
證明你未係大陸做過生意

引用:
原帖由 熱鬥老馬 於 15/7/2019 18:44 發表
返大陸做生意, 吾行賄地方官員, 依法申請, 根本無可能成事.
只有淋病呢D"堅離地"既官員, 至會覺得"送中"無問題.
你去美國申請做生意試試使唔使畀賄賂費。
去大麻葉蟈高速犯規,畀錢巡警就免被罰,免上法庭。

不過你唔會有機會知,你無能力做到上述的

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-7-18 11:19 AM 發表

你去美國申請做生意試試使唔使畀賄賂費。
去大麻葉蟈高速犯規,畀錢巡警就免被罰,免上法庭。

不過你唔會有機會知,你無能力做到上述的
賄賂費???
嘩!!!!!! 原有D咁收費!!!
鄉土D毛毛質素高到呢~~~~~~~~

引用:
原帖由 熱鬥老馬 於 2019-7-18 11:11 AM 發表

證明你未係大陸做過生意
你直接答我係咪你自身經歷?

引用:
原帖由 montejo 於 2019-7-18 11:36 AM 發表

你直接答我係咪你自身經歷?
嘩!好大既官威呀~~~
你有無犯過法?直接答我。

引用:
原帖由 p2plover 於 2019-7-15 07:38 PM 發表
咁黑暗,竟然仲會成為僅次于美帝嘅外資流入國,啲資本傻咗
嘻嘻,香港其實是錯過左中國近二十年的發展,就是呢D偏見令到香港冇發展!

引用:
原帖由 chulun8863 於 2019-7-15 06:05 PM 發表
香港「南華早報」十四日報導,前往中國做生意的港商,經常面臨回扣等「潛規則」,或遭當局及「打假人」聯合找碴,被迫送紅包息事寧人。可將港人引渡至中國受審的「送中條例」之所以引起港商疑懼,肇因中國經商環境貪腐橫行,一旦條例通過,恐以賄賂罪名被引渡到中國。官員勾結「打假人」索賄

https://img.ltn.com.tw/2019/new/jul/15/images/bigPic/600_188.jp ...
仲去強國做生意咁精叻B⋯⋯⋯強國國庫都已經俾有權勢人士盜去國外⋯⋯⋯

引用:
原帖由 chulun8863 於 2019-7-15 06:05 PM 發表
香港「南華早報」十四日報導,前往中國做生意的港商,經常面臨回扣等「潛規則」,或遭當局及「打假人」聯合找碴,被迫送紅包息事寧人。可將港人引渡至中國受審的「送中條例」之所以引起港商疑懼,肇因中國經商環境貪腐橫行,一旦條例通過,恐以賄賂罪名被引渡到中國。官員勾結「打假人」索賄

https://img.ltn.com.tw/2019/new/jul/15/images/bigPic/600_188.jp ...
信果個都白痴,跟大陸做生意,要拉你等你上大陸就拉你啦,洗鬼等送中條例

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2019-7-18 11:55 AM 發表

信果個都白痴,跟大陸做生意,要拉你等你上大陸就拉你啦,洗鬼等送中條例
咁凍結資產呢?

同一招唔可用太多次架 

引用:
原帖由 熱鬥老馬 於 2019-7-18 11:57 AM 發表

咁凍結資產呢?
嘻嘻,你有撚資產!

多得愛國暴徒統治下香港好快成功爭取—制,外國勢力仲敢來咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]