• 瀏覽: 126,802
  • 回覆: 1,250
  • 追帖: 6
+26
自從 佔中開始,在FB /Whatsapp 留言俾人問后/滅聲,我選擇了留在香討,一個還容得下不同聲音,還有人正常討論的地方。
相信有很多人有和我相似即經歷。

不過 連登組 似乎要強攻我們最後一個安心發言既地方了,希望discuss 各位可以保持理性,堅守還能容下不同聲音既 香討。

PS.
其實 大家包括我 似乎都睇少左 文宣組.
之前勿略左, 其實 文宣組 唔只係連登仔組成,
連登 只係負責做下散播既工作, 背後仲有更可怕既存在.

以前成日聽講過 最鋒利既武器唔係刀同劍, 而係筆同紙.
我睇完佢地寫既野先知, 原來佢地既文筆有幾可怕, 心機有幾呆毒.

樓主小心言行安全啲
希望就咁希望啦

香討似乎多啲有用腦思巧嘅人。

提示: 違規內容已被屏蔽

做好心理準備啦.

唔係咁做, 可以掂做, 有時理性討論先可以
搵出自己既不足。

後補一句: 仲要有可以接納唔同意見既態度. 討論唔係要定輸贏,
因為每件事都唔係絶對黑同白.

香討有個壞習慣,明知是洗白的連登仔帖,都係要去插2野置頂.新聞版滿滿是洗白帖.

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2019-7-15 06:02 PM 發表
香討有個壞習慣,明知是洗白的連登仔帖,都係要去插2野置頂.新聞版滿滿是洗白帖.
咁我相信D 人都會睇下下面既留言既.

唔得架樓主,連登最強就係可以帶動到人真係出去死過⋯⋯⋯

但你睇下香討?邊會有人敢同示威者出去死過?

連登仔就係想話俾人聽自己做到野,但強調自己唔係「大台」

佢地越多勇武派出事,班和理非、文宣先可以係連登做野

強力譴責林鄭月娥及各高官把政治問題推給警察,沒有能力處理危機,理應問責下台;強力譴責盧偉聰草管警員性命, 為自保推前線去死,理應主動辭職;強力譴責建制派議員只為選票,只會咀上功夫沒有實際行動,一票不投他們。支持警察不忘初心!拒做磨心!

引用:
原帖由 殺神軍團 於 2019-7-15 06:29 PM 發表
唔得架樓主,連登最強就係可以帶動到人真係出去死過⋯⋯⋯

但你睇下香討?邊會有人敢同示威者出去死過?

連登仔就係想話俾人聽自己做到野,但強調自己唔係「大台」

佢地越多勇武派出事,班和理非、文宣先可以係連登做野 ...
咁我又唔鼓勵 正常市民出去同佢地死過. 我只係覺得我地要
守護討香討比較理性既地方.
如果文宣組係要用時間精力強攻 香討, 咁樣用理性既討論好似唐僧咁
煩返佢地就係最好既方法.

提示: 違規內容已被屏蔽
打倒黃黑

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-7-15 06:37 PM 發表

咁我又唔鼓勵 正常市民出去同佢地死過. 我只係覺得我地要
守護討香討比較理性既地方.
如果文宣組係要用時間精力強攻 香討, 咁樣用理性既討論好似唐僧咁
煩返佢地就係最好既方法. ...
你要知道對家既文宣組幾落力先得架

引用:
原帖由 fungking911 於 2019-7-15 06:30 PM 發表
強力譴責林鄭月娥及各高官把政治問題推給警察,沒有能力處理危機,理應問責下台;強力譴責盧偉聰草管警員性命, 為自保推前線去死,理應主動辭職;強力譴責建制派議員只為選票,只會咀上功夫沒有實際行動,一票不投他們。支持警察不忘初心!拒做磨心! ...
1.先討論下下台, 邊個頂上先, 你無人選, 啊爺又搵個個架啦. XD.
2.嗯, 的確好似無咩能力咁, 不如你俾D 提議應該掂做好, 唔能夠靠佢地, 咁就等我地集思廣益啦.
3.是但你啦, 個人選擇.
4.支持警察不忘初心, 堅守崗位, 好多市民多謝同埋支持你地多日既付出.

引用:
原帖由 殺神軍團 於 2019-7-15 06:41 PM 發表

你要知道對家既文宣組幾落力先得架
如果佢地真係落力到可以推翻一切, 而香港人真係認同佢地,
咁呢個時代洪流我相信香討阻唔到.

不過我又唔覺得香港差到咁既地步.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]