• 瀏覽: 24,322
  • 回覆: 277
+10
請大家思考一下,
如果警民衝突升級,有差人殉職,邊個最開心?
示威者?殺警有錢分咩?
泛民?會被千夫所指,煽動暴力。
定係,某個民望低無可低既首長,一來可以扳回民意,二來有理由大力鎮壓。

諗完,你就明點解警察既部署睇來「進退失據」
因為根本係特登送基層伙計去死

縮左咁耐,有警察傷就即刻出黎做show,見到佢難掩勝利嘅表情,實在心寒

引用:
原帖由 Classico 於 2019-7-15 05:28 PM 發表
縮左咁耐,有警察傷就即刻出黎做show,見到佢難掩勝利嘅表情,實在心寒
佢內心可能想:仲未夠,受傷不足以挽回民望
警察亂部署,令前線同示威者近距亂戰既情況,會陸續有來
因為政治上,政府需要殉職警察

引用:
原帖由 kenobi 於 2019-7-15 05:26 PM 發表
請大家思考一下,
示威者?殺警有錢分咩?
定係,某個民望低無可低既首長,一來可以扳回民意,二來有理由大力鎮壓。

因為根本係特登送基層伙計去死 ...
全港哀悼啦

引用:
原帖由 kenobi 於 2019-7-15 05:26 PM 發表
請大家思考一下,
示威者?殺警有錢分咩?

1)霉蒂(佢出錢梗係想人死);
2)正棍(佢已準備大量饅頭);
3)傳霉(就係等呢一核最好影住啲血噴出來);
4)發棍(官屍就是財富)
5)較會(住佢得永新)😆😆

引用:
原帖由 瑪卡 於 2019-7-15 05:35 PM 發表

1)霉蒂(佢出錢梗係想人死);
2)正棍(佢已準備大量饅頭);
3)傳霉(就係等呢一核最好影住啲血噴出來);
4)發棍(官屍就是財富)
5)較會(住佢得永新)😆😆 ...
你死一件散仔,美國有咩好開心?
泛民政棍會失票,有咩開心?

大家都識諗,警察有人死,政府民望先會返生,
仲可以有現成理由收緊示威申請

777先係最開心既一個

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-7-15 05:35 PM 發表

全港哀悼啦
哀悼就緊
問題係:有無人會因為自己政治前途,製造機會令前線伙計身陷險境?

引用:
請大家思考一下,
示威者?殺警有錢分咩?

你倒不如解釋 仇警 心態從何而來?
有警察殉職並不見得可以令特首扳回民望,仇警心態不會因為有警察殉職而改變。
所以,妄想以為可以分化政府只係笑話,更何況還有解放軍作為備援。

咁得意既?

即係推班警察去死政府係最開心,咁都俾你諗到真係叻

但係推班示威者去死咁示威者背後個班係咪仲開心呢?因為又有話題罵政府咁既推論我岩唔岩?咁都俾你諗到

引用:
原帖由 殺神軍團 於 2019-7-15 05:50 PM 發表
咁得意既?

即係推班警察去死政府係最開心,咁都俾你諗到真係叻

但係推班示威者去死咁示威者背後個班係咪仲開心呢?因為又有話題罵政府咁既推論我岩唔岩?咁都俾你諗到 ...
你對

個日為何有200萬人上街?
之前一日死一個示威者係原因之一

死一個差人,政府多一張悲情牌

樓主唔好扮講過唔記得,當然係你同通識科主席教書佬

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]