• 瀏覽: 52,396
  • 回覆: 502
+13
行政長官林鄭月娥及保安局長李家超,今午前往大埔那打素醫院,探望在昨日沙田衝突中受傷其中兩名警員。記者見到兩人進入了D2骨科病房。林鄭月娥探望受傷警員後見記者,她指昨晚衝突中有超過10名警員受傷,有6人至今午仍留醫,情況穩定。她斥責涉及昨日沙田新城市廣場大衝突的示威者,形容他們是暴徒,指他們破壞法治,...

母雞司晨, 香港注定含得撚.
所以中共中央政治局7個常委都係男人, 從未有女人做常委, 真係男得有道理.
淋病娥E家咁撚大聲講示威者係暴徒, 一陣畀犯民團伙凶得幾凶就閪門收縮立即收回言論, 改口再改口話只係個人觀點並不代表政府立場.
吊里魯冇淋病娥咁搞法, 係要將香港帶去萬丈深淵, 香港人一齊跳落去全部冧包散.

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190715/59825892

譴責,果斷執法,都係得個講字。

前一晚上水單畸屎, 有4個便衣警察畀暴徒包圍退上花槽, 我見到警察手上攞住支警棍好似牙籤一樣咁細碌, 要很近身才可以打到暴徒, 而戴口罩的暴徒就搏晒老命攻擊警察, 仲掟支大碌鐵通掟中警察, 當時的環境點解便衣警察仲唔拔槍? 警察究竟驚乜嘢唔敢拔槍???

齋講譴責有咩用啊,我要有實際行動啊,拉晒班暴徒啊,警察唔可以捱打啊

林鄭你個泛民25仔,俾返警察正常抗暴行動同權力先講野啦,口蜜腹劍

引用:
原帖由 jumboleung 於 2019-7-15 03:59 PM 發表
譴責,果斷執法,都係得個講字。
啊雜話,不准流血。
唔係我老友發老嚟。

死人林鄭除左繾責乜都唔識做

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-7-15 04:09 PM 發表
前一晚上水單畸屎, 有4個便衣警察畀暴徒包圍退上花槽, 我見到警察手上攞住支警棍好似牙籤一樣咁細碌, 要很近身才可以打到暴徒, 而戴口罩的暴徒就搏晒老命攻擊警察, 仲掟支大碌鐵通掟中警察, 當時的環境點解便衣警察仲唔拔槍? 警察究竟驚乜嘢唔敢拔槍??? ...
因為上次佔中
班黃假髮
用私法毒辣對付執法人員
打工啫,一個唔小心坐幾年,冇左份工仲冇份長糧,要養家仲點敢
相反班暴徒得到私法毒辣D黑狗祝福
點會唔玩到盡

林鄭好有問題

林鄭鑊鑊有事唔見人,發生之後就出黎抽水

引用:
原帖由 dhammaka 於 2019-7-15 04:17 PM 發表
死人林鄭除左繾責乜都唔識做
冇,搞左成個月都搞唔掂

林鄭.....你好!.....其實,下次你可以試吓.....order警方向暴徒噴屎水吖....又傷唔到人.....又有阻嚇作用.....不過對正個口嚟噴.....確係有D難度~~🥴

又話打得~
打條撚得~

引用:
原帖由 賢豬 於 2019-7-15 04:15 PM 發表
林鄭你個泛民25仔,俾返警察正常抗暴行動同權力先講野啦,口蜜腹劍
港英餘孽

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-7-15 04:09 PM 發表
前一晚上水單畸屎, 有4個便衣警察畀暴徒包圍退上花槽, 我見到警察手上攞住支警棍好似牙籤一樣咁細碌, 要很近身才可以打到暴徒, 而戴口罩的暴徒就搏晒老命攻擊警察, 仲掟支大碌鐵通掟中警察, 當時的環境點解便衣警察仲唔拔槍? 警察究竟驚乜嘢唔敢拔槍??? ...
上司講明是次平亂唔可以拔槍,警員若拔搶,反中法官最步判拔搶警員坐監20年

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]