• 瀏覽: 52,350
  • 回覆: 502
+13
警察老頂盧偉聰成個教師咁款,講嘢陰聲細氣,軟弱無力,靠佢對付班暴徒,盞害死班下屬,揾老解入城啦!

「予以最強烈譴責並追究到底」
聽到厭嗱!可唔可以做啲實際嘢保護警察、保護市民?

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-7-15 04:27 PM 發表
警察在前段日子一開始就做錯, 只係驅散就係唔敢拉人, 每次暴亂都係只拉到三兩個暴徒, 其他搞屎棍見到暴亂的機會成本實在微不足道, 就越搞越激烈, 反正當場斷正拉到的機會只係萬份之一, 所以每次遊行完之後都儘情搗亂.   
今次沙田係甕中捉鱉, 拉到30幾個暴徒, 但有戴假髮大老爺座鎮大廳, 呢30幾個人都係剛巧去沙田市廣場購物的好市民而已. ...
根本班人渣遊行完,開始 setup 暴動果時,已經可以拉。下下等佢地齊人齊架生,仲要有實質破壞襲警先攪清場,高層係未用屎忽諗野?

林病讀邊間小學 中學 大學 可以出D咁卜街學生

林鄭唔該你唔好得個UP字,你要做正確的事保護沉默的大多數真正守法想香港安定的人,要比返真正的支持警隊執法做野,唔係比暴徒胡作非為又唔洗負責任

警察拉人,法官放人
林鄭叫人相信法痔

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-7-15 04:09 PM 發表
前一晚上水單畸屎, 有4個便衣警察畀暴徒包圍退上花槽, 我見到警察手上攞住支警棍好似牙籤一樣咁細碌, 要很近身才可以打到暴徒, 而戴口罩的暴徒就搏晒老命攻擊警察, 仲掟支大碌鐵通掟中警察, 當時的環境點解便衣警察仲唔拔槍? 警察究竟驚乜嘢唔敢拔槍??? ...
講得冇錯, 當生命受到威脅其實已經可以拔槍, 估計當時4個便衣根本亂晒陣腳, 一心諗住等人救, 又唔想攪大穫

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-7-15 04:43 PM 發表

9923635 9923636 用呢d對付示威暴徒
不過呢支野人多未必有用

引用:
原帖由 今天回收的山頭 於 2019-7-15 04:44 PM 發表

>>一名自稱警察家屬李太,今早則於 D100 烽煙節目《風波裏的茶杯》斥責,當權者的確想有人死,而且最想有人「入浩園」,以圖可以將民意「番盤」。她指連日行動中都有警員落單被市民包圍,指警隊是「上級踩著下級屍骸上位」。 ...
一仗功成萬骨枯

就算係阿爺柯打
以殺仔來威脅
都可以因病請辭的

林鄭,盧偉聰
為咗自己你地可以去到幾盡?

去到甘嘅地步,只有立刻判幾個拉左嘅暴徒坐監,才可收左嚇作用!吾係講甘多冇人會驚!又或宣布由呢刻開始,講到明可開槍如警察受身命威脅!

引用:
原帖由 後天難吃的豬豬 於 2019-7-15 04:54 PM 發表

c兄勁....我真係諗緊過澳門!👍😉
澳門太平好多啦,上個月有朋友去睇過啲樓,貴過大陸但都平過香港,可以一諗。

引用:
原帖由 sun0001 於 2019-7-15 04:56 PM 發表
警察拉人,法官放人
林鄭叫人相信法痔
邊有咁多嘢
得警察護送犯法人

支持開槍

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]