• 瀏覽: 1,209,136
  • 回覆: 26
  • 追帖: 300
+377
支持

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-15 03:10 PM 發表

澳門幣掛港幣!
澳門政府見勢色吾對可以好快掛去其他貨幣或人仔,香港想和美元脫鈎,比飯民拖都拖死。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-16 01:03 PM 發表

我用我最大的忍耐力忍左一朝,我講過我無 K 君的量度,所以啱啱拉黑二件廢話王!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-18 12:46 PM 發表
阿蟲借屍還魂了,人家死了就死了,就是一個阿蟲,怎麼也死不了。一開始講地主貧民腐國投降國的前世今生,無甚麽好轉貼,今日入正題,不阻大家,自己看看!

阿蟲  2019-07-18 09:55:11
花開兩朵各表一枝,回到正題上來,為何貼名叫~扒皮抽筋!近來貧民一反常態改變了原來的防守反擊打法,改變為主動攪和,(阿蟲你又調皮了,不是應該是主動進攻嗎?怎麼就成了主動攪和了呢?主動進攻的時候 ...
馬兄 可以給我跳蚤的新link 嗎

引用:
原帖由 奇想二三 於 2019-7-18 08:29 PM 發表

當然無權!
除了制裁,還可以打嘴炮、打雞血、收容逃犯、訂些國內法決議、發些外交照會、頒個諾貝爾和平獎等等獎項咁啦,仲可以點?
說到打嘴炮,畀副對聯大家玩下:

侵侵打嘴炮,朝鮮促戰。(上聯)
請對下聯。 ...
侵侵打嘴炮,朝鮮促戰。
習習干實事,美國含忍。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-7-19 09:14 PM 發表

英美日支持孫大炮,目的要新政權成為附庸,好在共產黨冒起,否則唔會有今日嘅中華崛起
孫大炮會吾會係高級版的黃痴瘋

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-7-21 11:17 PM 發表
我啱啱睇完曬成個直播!要向元朗人致敬!
真係有多人淨係揸住藤條嚟追打佢哋, 講到佢哋去搭地鐵走,班曱甴都唔肯走, 班曱甴不停咁喺度認屎認屁扮威羅彩。 最後結果畀班麻甩佬, 逼咗入車廂冇得走用藤條狂鞭。 突然間超慘烈嘅一片尖叫聲哀嚎, 然後有人就開始叫:求你唔好打!
如果頭先你哋冇睇直播,就真係走寶嘞! ...
向元朗人致敬

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-23 02:47 PM 發表

阿爺唔會!最後一定係香港人乞求阿爺出兵!
馬兄説得對,如果啊爺現在出兵,你香港又來幾十萬人磚業人事,痛心人母,傷殘學子,銀髪老殘在廣大煤體前痛哭和平地跪著頂著老解入城,而你班沉默大多數又係繼續沉默,到時阿爺就成了國際大笑話。啊爺先冇咁笨柒

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-7-24 05:49 PM 發表

緊係留係香港睇直播,食花生飲啤酒  
再加一盆水果拼盆

引用:
原帖由 毛毛手 於 2019-7-24 08:20 PM 發表

同意,我個女3歲,完全0電視,最多youtube睇卡通學英文普通話學唱歌。
事實上電視對小朋友發展一d好處都冇,況且而家d電視新聞得啖笑,睇黎做乜。
我有一個Master舊同學,成績好好足以入醫科不過唔讀,當年我地果個program 佢考第一,GPA over 3.9. 但佢完全對政治/新聞 0 認知,連自己屋企附近發生嚴重交通意外都要我提醒。我估係因為屋企由細到大都唔比佢睇電視。 ...
我對仔女都系從小無比佢地電視睇,果時最多放DVD兒歌,到6年班後才可玩2小時電視遊戲,都系因為同學度已經知道有得玩,學校功課考試大部分自己搞掂,吾使補習(同班好多同學都要補習,仲越補越差),現在順利入左大學了,咁樣佢地同父母都軽鬆好多,所以小朋友吾可以比佢太早接觸手機,遊戲機和電視,一上左㽼,後患無窮。仲有毒果日報一定吾好買番屋企。

引用:
原帖由 kenywj 於 2019-7-24 11:45 PM 發表

依家行出街,好多香港人都暴暴燥燥咁~面口又差,個個都係咁,都好難有好運
對的,如果你在港澳都生活過,你就覺得一般港人比一般澳門人燥,十幾年前已經有這種令人吾舒服的感覺

引用:
原帖由 六離 於 2019-7-25 04:36 AM 發表
剛剛喺隔離睇完城大生小警察條片,有得着。當大家重講買實金儲糧之際,我己經決定馬上攪移民。就算今日反送中完咗,香港人嘅質素都變差咗好多,人同人嘅關係都撕裂咗。將來遇到新朋友或同事,你就會諗佢嘅顏色先。 今日嘅大學生就喺5至10年後嘅主流,一諗到哩樣嘢馬上標冷汗。走,盡快走。 ...
咁講 即是沒日大師講幾年後餓死果一百萬人就是這班人

引用:
原帖由 六離 於 2019-7-25 06:49 AM 發表

後來共產黨攪得越黎越好,人民生活改善,國力日強,到今日真喺做到超英趕美,我身為中國都有D驕傲。之後有人同我提64,我就同佢講邊個無錯過,共產黨於中國絕對功高過過好多,由其比人蝦咗兩百年之後。㸃知最近睇到D新資料,話當年喺暴亂,再睇吓今日香港印証一下,可能當時64共產黨做法喺對。 ...
對整個民族都是對的,什至對人類整體都是對的!

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-7-25 11:20 AM 發表

毒果功勞,教讀者凡事批評、挑剔、記著政府劣政,記著周圍人缺點,將人性陰暗一面發揮到極致。
仲有港府鼓勵投訴果下都好毒,D前線服務人員,系咁比人小老母咁反人類和文明都可以比它們日日發生,現在報應來了

中國人以孝道為本
小人老母應該立法禁止。
比人小老母的吾打七番佢就是不孝,法律上應該是自衛反擊,理據就是保衛自己和娘親的尊嚴。

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-7-25 12:28 PM 發表

唔只兩位,陸續有來。
中國吾止出現科技噴井,陸續仲有徫人噴井和人才噴井出現

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]