• 瀏覽: 1,208,549
  • 回覆: 52
  • 追帖: 300
+377
支持 留名

自港元同美圓掛勾開始 兩幣已經生死共存亡
人仔只會用港幣洗美元日常外滙操作
美幣不流通之日 港元到時咩都唔系 與澳門幣相差無幾

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-15 03:10 PM 發表

澳門幣掛港幣!
咁 即係一齊......

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-7-15 03:01 PM 發表
2022年開始,香港同北美地區同步運行,最保守估計有五份之一人口捱唔過呢關,即係香港有過百萬人會被殺,餓死,凍死。

現在應該冇人會質疑硬嘢嘅重要性。 ...
通常因氣候反常加上戰爭人禍 引至糧食嚴重短缺
連鎖反應 大規模搶掠 才會大量人口被殺凍或餓死
我唔理北美
剩睇香港
你所指嘅情況
應該整個華南地區受災?

近期我比較在意鼠患同耳念珠菌
鼠係人為 政府忽視隱藏危機
耳念珠菌 非常困難消除嘅惡菌

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-7-15 03:37 PM 發表

係!

2022年開始倒轉來行,香港人非法入境廣東省。
如果香港成為疫區
咁冇可能畀港難民返上去
being quarantined

自上次佔中開始 冇睇電視電台新聞 今早更是冷對暴動新聞因為已死心
人要向前看 要諗下一步點自保

自己冇細路 所以冇諗過搬上大灣區 見証大時代結束

如果各樓友有細嘅 真係要認真為下一代考慮北上大灣區

終於有人踩場

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-7-15 05:05 PM 發表

你唔講,邊有人知?

所以咪話,低調低調再低調。
香港一斷糧,唔駛三個月巳經要食人肉,其實只要捱過呢段時間,又一條好漢。
始乎要翻睇電影 28days 要點生存 認真講 不是說笑

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-15 06:08 PM 發表

死,要諗下點同老虎同個女講。唔可以話末日大師講
剩係話千金早啲上去就讀 早啲同同學打好関係 為未來北上發展早點準備
加上物價比香港平
慳返嚟啲錢養老同畀千金出國讀master
有內地本科畢業又有外國master學位 冇得輸
趁而家香港嗰朶未臭透 快啲融合 免被labelled歧視

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-15 06:44 PM 發表

我個女自己有生意,經常中國同亞洲出差,我老虎係八十年代最高學府出尼再加二個 masters,你話我咁講你地話得唔得呢
咁仲簡單
早 啲 融 入

香港人從開埠以來仗仰過活 英國 日治 到現在中央 不是無風無浪 活在夾縫中 但我覺得因為靈活應變至建立今日嘅香港
只係現今青年過慣舒適生活 冇哂原有香港人特點 冇能力應對困境

一個大膽建議 清潔後嘅政府 所有主要官員要有黨員身份 等同內地官員一樣 若行為有異 需雙規 查處

動盪不安時期 人人要硬嘢唔要公仔紙

睇怕以後係內地香港依個名稱 神憎鬼厭 跟瘟神同級 多得班廢柴垃圾 唉~~~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]