• 瀏覽: 1,209,220
  • 回覆: 7,794
  • 追帖: 300
+377
引用:
原帖由 藍莓奶昔 於 2019-7-15 02:14 PM 發表
支持
感謝馬兄開帖
琴晚沙田一事後真係好傷心,見返天南地北個帖心好啲
身同感受,完全同意!本人於早前無意地發現了此區,原來此處有咁多高人在此,令本人穫益良多!謝謝各位!就這兩天發生的事情後,突然消失了天南地北,很失落呢!心中忐忑不安的感受亦不知對誰人傾訴!再次感謝各位高人的分析及開解!

我唔係講美元, 美元到時已變廢紙, 我是指社會穩定後當時通行的貨幣、金融工具或資產。
引用:
原帖由 deelllll 於 2019-7-15 03:46 PM 發表

咁超發既美元點樣回復正常?

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-7-15 03:43 PM 發表
現代金融市場,只係一堆數字,一堆賭局。
香港只會急速惡化。
睇楊世光金錢爆講去美元,佢形容狼來了的故事重點是狼真的來了🤭

支持馬兄,K兄及各師兄師理性討論貼!

好帖
謝謝樓主及多位高智慧C兄C姐

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-7-15 02:01 PM 發表
721會否將暴徒趕過IFC?如果昨日係故意的話,而IFC與新城市同屬一個集團,咁會否將暴徒趕往IFC以示警告
根本就不是警察趕人入商場,係商場同警察協議落閘,閘門被佔據而又不知會警方留下缺口,班暴徒湧入商場而又不走,如其說警察困獸之鬥,不如說是暴徒自掘墳墓,本來警方可分格切割就可輕易抓捕,問題出在個別便服警員沒有聽取指揮的裝備,變到了落單的殘局.

如果警察有決心抓人,在十字路口時,圍城缺一的佈置下,發射催淚彈,再在缺口佈置埋伏,要抓大部份人很易,但傷亡一定慘重,人踩人都不出奇.

可見網上抹黑說警察佈置困獸之鬥是謠言.

引用:
原帖由 cusooninhk 於 2019-7-15 02:25 PM 發表
終於明白李嘉誠點解賣香港資產。
佢梗要賣啦!呢舖佢走夾唔抖啦!

引用:
原帖由 芽菜子 於 2019-7-15 03:40 PM 發表

港口鎮😁😁
距離西區好遠

自上次佔中開始 冇睇電視電台新聞 今早更是冷對暴動新聞因為已死心
人要向前看 要諗下一步點自保

自己冇細路 所以冇諗過搬上大灣區 見証大時代結束

如果各樓友有細嘅 真係要認真為下一代考慮北上大灣區

引用:
原帖由 deelllll 於 2019-7-15 03:46 PM 發表

咁超發既美元點樣回復正常?
歸零!

引用:
原帖由 都唔知叫乜好 於 2019-7-15 02:39 PM 發表

可否告知一點?
係呢到講咗就唔係一點了,要自己領會分析,真不宜講太多。

引用:
原帖由 hanE 於 2019-7-15 04:04 PM 發表

係呢到講咗就唔係一點了,要自己領會分析,真不宜講太多。
收到

引用:
原帖由 ilrl 於 2019-7-15 04:00 PM 發表
自上次佔中開始 冇睇電視電台新聞 今早更是冷對暴動新聞因為已死心
人要向前看 要諗下一步點自保

自己冇細路 所以冇諗過搬上大灣區 見証大時代結束

如果各樓友有細嘅 真係要認真為下一代考慮北上大灣區 ...
小弟個囡3歲多, 黎緊讀K班, 認真諗佢黎緊讀書Career..
小弟有車牌, 可以先攞大陸車牌.. 唔洗再考過.

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-15 02:15 PM 發表

當日祗有二個目標,軍營或政總,如果係政總,佢地一定會以攻入為目標,惡鬪一定會,因政總的含量同立法局不能相比。
暴徒係唔會搞金主地盤,中環山頂係佢地禁區,港交所更不可越過。尋晚入新城市係警察迫佢地人去。你睇今朝新聞,商場要急急話商戶毫無損失。班友去上水就識搞小店,新城市廣場一樓化妝品邊間唔係做水貨客,不就是一班好知邊個係金主的暴徒吧了! ...
今日新聞話明日大嶼年底要撥款,琴晚先搞完商場,今日就立即重新起錨,明顯要向背後黑手下戰書

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]