• 瀏覽: 1,209,234
  • 回覆: 7,794
  • 追帖: 300
+377
Support 

引用:
原帖由 ilrl 於 2019-7-15 03:26 PM 發表

通常因氣候反常加上戰爭人禍 引至糧食嚴重短缺
連鎖反應 大規模搶掠 才會大量人口被殺凍或餓死
我唔理北美
剩睇香港
你所指嘅情況
應該整個華南地區受災? ...
病毒,或強過山竹的強風。

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-7-15 03:01 PM 發表
2022年開始,香港同北美地區同步運行,最保守估計有五份之一人口捱唔過呢關,即係香港有過百萬人會被殺,餓死,凍死。

現在應該冇人會質疑硬嘢嘅重要性。 ...
可唔可以講多D?

近期我比較在意鼠患同耳念珠菌
鼠係人為 政府忽視隱藏危機
耳念珠菌 非常困難消除嘅惡菌

引用:
原帖由 ilrl 於 2019-7-15 03:26 PM 發表

通常因氣候反常加上戰爭人禍 引至糧食嚴重短缺
連鎖反應 大規模搶掠 才會大量人口被殺凍或餓死
我唔理北美
剩睇香港
你所指嘅情況
應該整個華南地區受災? ...
係!

2022年開始倒轉來行,香港人非法入境廣東省。

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-7-15 03:37 PM 發表

係!

2022年開始倒轉來行,香港人非法入境廣東省。
如果香港成為疫區
咁冇可能畀港難民返上去
being quarantined

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-15 03:21 PM 發表

你係邊區?
港口鎮😁😁

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-7-15 03:21 PM 發表
大家唔需要咁氣憤,呢啲咁不滿政府和大陸的人好快就會有報應 !  香港經濟差的速度比你地想像中快得多 !  可恨仲有10萬白痴白宮請願話中國冇執行一國兩制希望制裁香港 !  驚香港唔死得仲要加多腳 !  到時希望呢啲人唔好咁冇面又遊行要中央打救 !  但我相信佢地做得出 !  人無恥真係無敵 ! ...
經濟唔好,又唔係怪政府,邊有得輸
人地D毒媒有本事,樓價跌經濟差就煽動到班受損的人出來反政府
經濟好,樓價物價升又同樣煽動到班受損的人出來反政府,連班未出來做野一分錢都賺過,食住放題去日本旅行的人都講到世界未日生於亂世,問你死未
中共係香港呢局輸都輸得抵啦,咁Q癈,幾十年完全冇做過任何有效反擊
用人就用班庸碌之輩,完全沒有權謀

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-7-15 03:19 PM 發表

唔係一夜之間死過百萬人。早作打算,防備最壞情況下仍能繼續生存。

祝大家好運
啱啱醒起之前ching話張建宗係關鍵人物,又見到有新聞話林鄭幾次想辭職中央都唔批,我嘗試將兩件事拉埋一齊之後斷九估作左個劇本:

林鄭唔想做"鬼佬眼中嘅吳三桂",因為佢仲諗住退休後同老公返祖家養老,所以想起身走人,但係阿爺就要佢一係就頂到底,一係就向中央請求xxxx, 拖到明年,張建宗肯捱義氣接手做醜人,反正佢打算返大陸養老,跟住就以處理特首身份向中央請求xxxx。。。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-15 01:24 PM 發表
本帖由 Kallan 君的天南地北 2 接續而來,由於 K 君現正旅遊,天南地北 3 尚未開,本人又不想將香港暴動的各種吹水信息放在 K 君二極經濟體帖內,因為這樣會很快搞爆該帖,宜段期間,本人會將個人關於香港暴動的睇法在此發表,阿蟲和其它線人文章也會在此發表。各 K 君帖的師姐師兄也歡迎使用此帖。當 K 君回歸重新開放天南地北 3,本帖就會停止運作。

天南地北 2
https://new ...
支持,師兄👍

硬嘢的用途只是作資產保險, 當社會逐步回復正常安定後或逃難到其他地方換回其他資產。

在非常時期硬嘢是不能保命的, 你攞d硬嘢出街換物資隨時命都無。其實食物、水、藥物及日常必需品才是在亂世中最重要的。

現代金融市場,只係一堆數字,一堆賭局。
香港只會急速惡化。

本薯才疏學淺 
喺"天南地北"中獲益良多 
支持一下先 

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2019-7-15 03:43 PM 發表
硬嘢的用途只是作資產保險, 當社會逐步回復正常安定後或逃難到其他地方換回其他資產。

在非常時期硬嘢是不能保命的, 你攞d硬嘢出街換物資隨時命都無。其實食物、水、藥物及日常必需品才是在亂世中最重要的。 ...
咁超發既美元點樣回復正常?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]