• 瀏覽: 43,398
  • 回覆: 315
  • 追帖: 12
+24
我係另一個帖預測714沙田之亂。現在就昨日情況小結一下:

1. 今次真係有流血事件發生,醫管局話28名傷者,其中2名危殆,4名嚴重,其中包括10名警察,其中一名警察更被咬斷口指。我相信果2名危殆係警察,因為恐怖分子比警察多,又發咗癲咁,有幾次都往死裡打警察,反而直播睇到警察克制留手好多。如果警察傷者有咩差池,對雙方對立面已成,警方同恐怖分子將會係有你無我局面。

2. 暫時到寫呢篇回應時,未見到有犯民癲狗出嚟亂吠,可能佢地都估唔到今次咁大鑊,正諗緊對策,或諗緊藉口又話警察有咩唔啱。不過咁,新界東係犯民癲狗票倉,今次搞咁大鑊,或多或少都會影響到佢地嚟緊選情。

3. 到721仲有一星期。承上面咁講,政府警察與恐怖分子已經無咩轉彎餘地。同大學雞對話,咁環境下更加無咩可能,而我相信呢幾日果24條PK犯民議員會出聲外,其他吶喊助威嘅PK例如陳方安生或田不進田不臣都會收聲。相信政府同警方對721金鐘嘅取態會更加強硬,但硬到何種程度,就要睇明天行政會議開會,林鄭有咩嘢講及佢嘅用詞。同時,我相信中央黨報呢幾日可能會出措辭強硬嘅文章,來譴責呢班恐怖分子。如果係人民日報評論員文章就更加大鑊。

4. 721果日雙方武力程度應會上升,至於會否有水炮車出現,還看林鄭明天行會前及中央出黨報出聲時的譴責用詞有多嚴厲。

5. 最後,經過71及昨天新城市一役,林鄭比家超盧偉聰鄭弱華都唔會下台的了。相反,佢地個位更加穩如泰山。因為中央唔會係呢個咁亂嘅時刻換將,不會加添變數,相反更會支持林鄭佢地去打擊恐怖分子。林鄭佢地真係要多謝呢班暴徒。

6。 最後,引蛇出洞係初步成功嘅,引到呢班暴徒周圍咬人。但我相信仲未夠嘅,因為仲有好多人死性不改支持班恐怖分子,而亦有好多愚民及怪獸老母選擇性失明。我相信呢場仗起碼打到區議會選舉時期,甚至會出現第一次有動亂出現的區議會選舉。如果真係出現,反對派先會輸得徹底。

721金鐘,動亂更大。
Good Luck to Hongkonger.

19/7/2019 晚上19:27
最新發帖,歡迎捧場:

預測721灣仔及金鐘之亂
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28379845&extra=page=1

多謝樓主最新分析! 另外其實絕大部分香港人唔知,猶太人最叻玩心理學,香港人呢方面真係好無知

引用:
原帖由 xampp 於 2019-7-15 12:49 PM 發表
多謝樓主最新分析! 另外其實絕大部分香港人唔知,猶太人最叻玩心理學,香港人呢方面真係好無知
玩心理其實中國人都叻。

始祖可以講係戰國時嘅韓非子。佢提出法、術、勢嘅理論,其中術和勢就係權謀手段和心理學嘅結合運用。

做領導嘅好多時都應該搵番韓非學說嚟研究一下,必有禆益。

樓主厲害,你猜中了! 林鄭稱他們為暴徒

引用:
原帖由 xampp 於 2019-7-15 04:15 PM 發表
樓主厲害,你猜中了! 林鄭稱他們為暴徒
咁即係由721開始到月底,都會有連場「好戲」,希望大部份香港人個心臟頂得住吧。

強力譴責林鄭月娥及各高官把政治問題推給警察,沒有能力處理危機,理應問責下台;強力譴責盧偉聰草管警員性命, 為自保推前線去死,理應主動辭職;強力譴責建制派議員只為選票,只會咀上功夫沒有實際行動,一票不投他們。支持警察不忘初心!拒做磨心!

反而我覺得呢一刻,解放軍先係贏家,一來可以近距離觀摩美國的新形城市巷戰,二來一步步引緊美國在香港的整個特工人網

引用:
原帖由 xampp 於 2019-7-15 07:30 PM 發表
反而我覺得呢一刻,解放軍先係贏家,一來可以近距離觀摩美國的新形城市巷戰,二來一步步引緊美國在香港的整個特工人網
好多傻仔以為佢地成功衝擊一次,阿爺就輸一次,真係打J勤快一族。

中央點會輸呢!就如師兄所講,今次比佔中果時,中央/中聯辦/老解都更加摸清好多幕後搞手及金主嘅手法及蹤跡,將來順藤摸瓜會好好招呼呢班人。

老共對付敵人係最有耐性嘅,大家睇吓老共同美國佬打貿易戰打咗年幾,出招已經唔多,但最後都令美國佬蝕住咁離開G20會議。相信中央現時已經派多咗人係香港行街,觀察民情。

樓主一語中的,但始終苦了前線的香港警察

分析唔錯,贊!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-7-15 06:26 PM 發表

咁即係由721開始到月底,都會有連場「好戲」,希望大部份香港人個心臟頂得住吧。

琴晚沙田件事已經有啲頂唔順。。。
究竟仲要捱到幾時?係咪過左7月會好啲?定要等到區議會選舉之後?
真係好辛苦

暴徒好多係收政府人工嘅人,長遠應減議員助理及津貼!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-7-15 07:43 PM 發表

好多傻仔以為佢地成功衝擊一次,阿爺就輸一次,真係打J勤快一族。

中央點會輸呢!就如師兄所講,今次比佔中果時,中央/中聯辦/老解都更加摸清好多幕後搞手及金主嘅手法及蹤跡,將來順藤瓜會好好招呼呢班人。

老共對付敵人係最有耐性嘅,大家睇吓老共同美國佬打貿易戰打咗年幾,出招已經唔多,但最後都令美國佬蝕住咁離開G20會議。相信中央現時已經派多咗人係香港行街,觀察民情。
:sm ...
大叔分析

另外我最近發覺黃營做左一件蠢事,就係批鬥TVB. 我講過不下十次TVB 係親美的。黃絲咁做只會迫TVB 轉投親中,以TVB的實力一旦倒向中國陣營,影響力係相當大的

引用:
原帖由 xampp 於 2019-7-15 07:47 PM 發表
樓主一語中的,但始終苦了前線的香港警察
呢個確係最令人頭痛嘅地方。
呢段時間警察受到壓力真係難以想像嘅大。呢個情況最怕有兩件事:

1.有警察頂唔住壓力開第一槍
2. 有警察倒戈

如果有以上情況,都會令香港警方癈武功。

所以support HK police.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]