• 瀏覽: 35,356
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
+3
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 akanesk 於 2019-7-14 03:36 PM 發表

放緊暑假ma

廢乜特徵: 每晚尾班車前會散band返屋企
係連港大班大學生圍校長時都係夠鐘收工,追地鉄,無錢坐的士
我睇完真係笑左好耐

,
引用:
原帖由 香江人 於 2019-7-14 05:39 PM 發表

所以話你廢老,乜叫放暑假都唔識。以為學生一定要365日,日日讀書。
哦,我女放暑假去左遊學團....暑假精英們唔係keep住進修/旅行,唔通要學廢X青去商場舉板?又或是去學黃X去做美狗漢奸的走狗?年青人,人的智慧有高低,比心機讀書拉,如果我係廢老都醒過你的話,你都要反省下拉.
袋埋錢入你袋,你的智慧如何,你將來的命運如何,知識改變命運...

引用:
原帖由 香江人 於 2019-7-14 05:50 PM 發表

世上有種乖乖女,聽話聽教。好聽叫老實,實質叫蠢。
咁祝你下一代一言九頂,咁我諗你會開心

,
引用:
原帖由 香江人 於 2019-7-14 05:59 PM 發表

毛澤東,鄧小平,蔣介石,邊個係乖乖仔,乖乖女?
我從來無講話要乖乖仔,但最少係愛自己國家,唔去破壞,有學識有品德有修養有國際視野,唔係做漢奸做走狗做暴徒.如果你係香港媽媽之一,我唔會同你討論,我唔會推自己兒女去死,也不會推別人之兒女去行惡,咁仆街的事我做唔到

呢度板主又滅聲,咁唯有祝福別人的孩子唔會咁蠢比人利用,板主你成功拉,祝你人生邁向巔峰

引用:
原帖由 香江人 於 2019-7-14 06:12 PM 發表

造反不是不愛國,反而更愛國。
對社會不公,勇於出聲,證明最愛國,想改革國家。
造反不是不愛國,反而更愛國點解我好似係法輪功度聽過........
.....即使唔滿意政策,都係以正途方法去表達,我絶不會違法破壞社會同國家去表達,咁成個理想意念幾咁崇高都係錯.
個個都話不公,咁不公在何處?
算拉,你慢慢,而家去街食飯,係咁自由富庶的社會都話不公......要反要破壞,我呢D廢老無咁多智慧同時間浪費.
珍惜自己的時間/金錢,去做你該做的事.當你去得多不同國家住的時候,全球政治都係一樣咁黑暗.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]