• 瀏覽: 30,604
  • 回覆: 162
+5
引用:
原帖由 you2B 於 2019-7-14 02:26 PM 發表
姓侯代表新界大地主,手持大量農地,要政府高價收購,特首搞個明日大嶼,唔買班地主的農地,班友見財化水,肯定搞嘢,目的拉林鄭下台,明日大嶼就死定。董生粱生林太都係觸及地產狗利益,班友勾結英美指駛低能大學狗生事。 ...
Absolutely agree.   The project 明日大嶼, if succeed, would definitely damage the vested interests of both indigenous inhabitants and land developers holding a lot of farmlands in the property market.  That is why they show much interest in making a concerted effort to thwart its implementation; they lurk in the background to sabotage the enactment of extradition bill.  Shameful.

法力我相信佢又真係無既, 但係財力就........

呢班鄉紳同地產商,政府一話填海就出來生事,深怕佢地屯積既土地見財化水

引用:
原帖由 最好的時光 於 2019-7-14 12:31 PM 發表
今日,會有光復上水反水貨遊行,但偏偏在遊行前夕,突然爆出鄉事派的侯志強,和遊行發起人梁金成,大前日在粉嶺中心酒樓密會事件,相片更在網上瘋傳。

由於時間敏感,有不少網民猜測,今次聚會,是有人刻意設局再發放消息,務求分化遊行人士的團結。

究竟茶聚是由誰人提出?二人都堅拒透露,對於網民指控,上水鄉事委員會主席侯志強直言,與任何人茶聚均沒有問題,亦沒有目的。他說:「不論左中右、建制、泛民,大家也只係希 ...
香討……出真相 

引用:
原帖由 沒有醉的瘋子 於 2019-7-14 03:40 PM 發表
呢班鄉紳同地產商,政府一話填海就出來生事,深怕佢地屯積既土地見財化水
🤭即係君妖兄出黎做大戲啦。。。呢盤棋好難捉。各自做緊大戲

黃屍,  應反 丁屋

丁權覆核案, 政府最近上訴。  反枱啦! 變節啦!

引用:
原帖由 foxhode 於 2019-7-14 03:32 PM 發表
老候想發叔個位想到發曬狂
係, 上次班鄉里投發叔個仔唔投佢。

搞到乜例都通唔到!

明日大嶼咪過唔到……

D鄉村地咪繼續發大財囉,

年青人繼續無屋住囉

有D嘢?

敵人嘅敵人係朋友
林鄭搞丁 鄉下佬咪同暴徒傾掂數
鄉下佬二面不是人

引用:
原帖由 you2B 於 2019-7-14 02:26 PM 發表

姓侯代表新界大地主,手持大量農地,要政府高價收購,特首搞個明日大嶼,唔買班地主的農地,班友見財化水,肯定搞嘢,目的拉林鄭下台,明日大嶼就死定。董生粱生林太都係觸及地產狗利益,班友勾結英美指駛低能大學狗生事。 ...
D年輕人真係幾抵死!
被有心人利用左都唔知,重係咁衝!
當年董特首都係因為8萬5建屋計劃被地主玩死,雖然田25唔係地主,但佢都有好多物業。
林鄭想為年輕人做D事解決房屋問題至整個明日大嶼計劃,但現架年輕人竟然被利用為班罪犯而日反夜反而不自知!
如果當年8萬5計劃成功推行,現架香港樓價就唔似係幾百萬一細間,幾十萬應該得啦!
希望中央今次堅持撐林鄭,除左打泛民外重捉埋所謂建制內的鬼!

引用:
原帖由 tinnit 於 2019-7-14 12:54 發表
世上無咁多巧合;
早有預謀 早有策劃吧;
侯志強,梁金成 兩條友蛇鼠一窩 各為私利 想整死香港...
各為其利,都係為左錢將兩邊暫時拉埋

引用:
原帖由 koux 於 2019-7-14 03:59 PM 發表
丁權覆核案, 政府最近上訴。  反枱啦! 變節啦!
提師法覆核既係泛民打手,原判決係政府和鄉民輸呀!
政府上訴係幫緊佢地!
丁權既利益相對於農地既只係好細,問題似係明日大嶼計劃,唔使收購農地起樓!

引用:
原帖由 pj2015hk 於 2019-7-14 01:00 PM 發表

侯生係真正原居民, 點會想整死香況﹖反面遊行果D, 99%都係新移民後代.
少年,你太年輕啦
阿爺今次係藍吃藍,香港傳統既得利益者包括原居民村佬,先係背後推動者

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]