• 瀏覽: 1,622
  • 回覆: 14
少左大陸新移民,再調控樓市,等年青人重執置業階梯,安居樂業。

咁基本都唔識,做政府都係垃圾庸官

香港經濟崩潰,一切都搞掂

引用:
原帖由 billy0805 於 2019-7-13 09:04 PM 發表
少左大陸新移民,再調控樓市,等年青人重執置業階梯,安居樂業。

首先你要明白150個單程証係今日嘅冇用港男搞成,
佢地就係當年嘅熱血青年,
取消單程證,
到呢班靚仔年紀大咗又溝唔到女,
連北上娶老婆呢個後門都冇埋,
仲要屯門公主娜娜呢啲過手癮嘢又唔畀,
你想佢哋精上腦死咩。

點解唔係禁止中港婚姻
無香港人上去同大陸人結婚,就不會有150
先搞清楚因果關係

引用:
原帖由 billy0805 於 2019-7-13 09:04 PM 發表

叫那 "二百萬"人 半價賣比年輕人仲好啦。
到時唔好講其實得 70 萬人。

引用:

你到底知唔知150係點嚟㗎?噏得就噏,係當年!香港人嘈返嚟㗎!何秀蘭個pk未死呀!你去搵佢算帳啦!呢150係佢最大功勞啦!攪個無法無天話大陸拆散家庭呀!就係你呢d盲毛,亂狗咁噏,今日嘅局面都係盲毛盲反一手做成嘅,必定付出沉重代價!後果無比嚴重!

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-7-13 09:41 PM 發表
點解唔係禁止中港婚姻
無香港人上去同大陸人結婚,就不會有150
先搞清楚因果關係
港人放棄3粒星死番大陸一樣可以的。

引用:

係囉,青年人就系人,人地啲老婆仔女就吾系人?政府淨系招呼你班人?

引用:
原帖由 billy0805 於 2019-7-13 10:38 PM 發表

港人放棄3粒星死番大陸一樣可以的。
點解要遷就你地呀?你張身份證多幾粒星咩?

無新移民,香港仍然有逃犯。零分重作

其一

引用:

每日150個單程證,係殖民政府制定。根據中英聯合聲明,中央政府唔可以改架。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]