• 瀏覽: 91,302
  • 回覆: 813
  • 追帖: 2
+14
引用:
原帖由 toledo 於 2019-7-13 10:06 AM 發表
有反對修訂《逃犯條例》的網民,發起到中國銀行櫃員機提款的行動。 位於大埔廣福道的中銀分行早上開門前,已有市民在門外排隊等候,開門後,陸續有人排隊使用櫃位服務,而分行外的櫃員機未見有人排隊。 上水彩園廣場的分行未見人龍,門口曾經有多名職員及保安員觀察,被問到有否留意市民網上發起到分行「撳錢」及有否增加...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_14681 ...
RTHK記者出多D街啦!同埋唔好訓到黃朝八晏,早D出門口睇下上午個世界,每間銀行,匯豐恆生渣打中銀,朝朝都有十幾人排隊等開門架!

不如眾籌沽空中銀啦。

引用:
原帖由 superman_d 於 2019-7-13 10:20 AM 發表
平時都排隊架啦
x2

引用:
原帖由 wong7fai 於 2019-7-13 10:15 AM 發表
妓者真離地又作文
衹係識用咭同網上銀行
唔知間間銀行都有顧客等開門
入去辦理銀行業務
妓者技能,指鹿為馬

你老板呀! 阻Q住人家撳錢.

不過話時話, d銀行依家都好麻叉煩,
特別係到咗假日, 你急住用銀兩時,
提款機, 一係就話無現金,
一係就話本機只接受人民幣提款.

無港幣提款, 你部ATM咁L大細超架!
港幣就無, 人民幣就有.

你間銀行唔好叫 "香港XXXXXXX銀行"
搞到普通市民, 要逼住走幾條街,
逐部ATM試, 睇下有無港幣提款.

大佬呀! 你有收人家提款卡年費架,
咁玩L 9人哋!!!

人咩龍啫
中銀一向都多人排隊架啦
攞完唔好 大入返去,下次發起號召又再排過呀

原來係人地未開門喺門口排隊做勢
好樣衰

中銀舉腳支持, 做黃人的小額存戶, 行政費高過利潤。

慢慢排隊啦,反正他們時間不值錢

由鬼佢地

引用:
原帖由 toledo 於 2019-7-13 10:06 AM 發表
有反對修訂《逃犯條例》的網民,發起到中國銀行櫃員機提款的行動。 位於大埔廣福道的中銀分行早上開門前,已有市民在門外排隊等候,開門後,陸續有人排隊使用櫃位服務,而分行外的櫃員機未見有人排隊。 上水彩園廣場的分行未見人龍,門口曾經有多名職員及保安員觀察,被問到有否留意市民網上發起到分行「撳錢」及有否增加...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_14681 ...
就咁影條人龍排隊,訪問都唔問下係乜事? 看圖作故事?

叫佢地老豆老母唔好起中銀供樓囉

佢哋邊有咁多錢撳呀
叫朋友個10蚊佢戶口齊頭撳100

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]