• 瀏覽: 54,768
  • 回覆: 436
  • 追帖: 2
+25
接力即係24小時,唔好小學雞又趕尾班車

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2019-7-13 10:02 AM 發表
成日話冇回應,政府嗰日嘛回應咗囉!我唔太記得點回應,盡量講啦!特赦,林鄭已經否決,始終犯法就係犯法,香港係法治,唔係人治,你選擇違法達義,就要預咗承擔。對話,佢回應要大家冇先決條件下對話。撤回暴動指控,佢講咗係講少數暴徒行為,並非定性,絕大多數係和平示威。至於撤回,佢用咗「壽終正寢」來形容,講白D,即係條例正式死亡。獨立調查,監警會正式成立獨立調查委員會調查。
現在根本目標已不是逃犯引渡條例,而 ...
要求回應即係要求要政府全面跪低。
政府冇做到,佢哋冇成功奪權。所以咪又攪攪震囉!
呢啲係新遊擊戰。

引用:
原帖由 deisler262002 於 13/7/2019 01:18 PM 發表
其實走水貨果班大多數係香港人
大陸落黎果D都係掃貨買野
情況咪等於香港人去泰國掃貨買野姐
其實仆街梁金城以偏概全,深圳啲人落嚟買日用品都係自用,有咩理由唔歡迎人哋

咁多時間唔去學多d野而去遊行搞事,呢d人有咩前途

佢地唔係要政府回應佢地訴求 係要政府跟從佢地嘅要求

又係毒果 政府應該捉條大漢奸肥佬黎 問佢點解鈎結美帝搞亂中國香港

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-7-13 01:23 PM 發表

要求回應即係要求要政府全面跪低。
政府冇做到,佢哋冇成功奪權。所以咪又攪攪震囉!
呢啲係新遊擊戰。
除非區議會選舉泛民大敗,否則亂象會持續到立法會選舉。

引用:
原帖由 wingsyip 於 2019-7-13 01:23 PM 發表

其實仆街梁金城以偏概全,深圳啲人落嚟買日用品都係自用,有咩理由唔歡迎人哋
梁金城收錢辦事啫!

香港水客又要避走

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2019-7-13 10:02 AM 發表
成日話冇回應,政府嗰日嘛回應咗囉!我唔太記得點回應,盡量講啦!特赦,林鄭已經否決,始終犯法就係犯法,香港係法治,唔係人治,你選擇違法達義,就要預咗承擔。對話,佢回應要大家冇先決條件下對話。撤回暴動指控,佢講咗係講少數暴徒行為,並非定性,絕大多數係和平示威。至於撤回,佢用咗「壽終正寢」來形容,講白D,即係條例正式死亡。獨立調查,監警會正式成立獨立調查委員會調查。
現在根本目標已不是逃犯引渡條例,而 ...
可惜香港蠢人太多,清醒的人太少,佢地太容易俾人煽動,香港沒希望了。

引用:
原帖由 kenyu4190 於 13/7/2019 01:25 PM 發表

梁金城收錢辦事啫!
師兄又啱,收錢出show都要

引用:
原帖由 brianlee36 於 2019-7-13 01:23 PM 發表

好多後生仔根本都未經歷過嗰陣時經濟差嘅時代, 加大力度開放自由行 係香港要求大陸幫手嘅,亦因為自由行,香港股樓經濟先恢復得咁快
我仲記得沙士時,我間公司減人工,大家都頂硬上,最後都頂唔住,都係執笠收場

已經麻木了,閒談也聽到,初時有支持熱情的朋輩,也厭倦了,就是不明白佢可以搞完又搞,搞來搞去三幅被;
我話收左酬金一定要交番咁多集戲呀.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]