• 瀏覽: 54,688
  • 回覆: 436
  • 追帖: 2
+25
七月十四日,畜牲沙田大遊行,其餘十七區人丁單薄,下午三時至晚上八時拆牆最佳時間。

來來去去咪同一班暴徒

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 brianlee36 於 2019-7-13 12:17 PM 發表
香港有200萬人去日本,咁大陸又有幾多呢? 喺日本人眼中,我地都一樣咁乞人憎,香港人仲衰慳住使,至少大陸人肯使錢

大陸要取消自由行幾咁簡單,一句說話就可以叫停,但香港旅遊業零售業商界同意咩? 水貨客係乞人憎,但有邊個人唔係去買平嘢架? 如果變番100蚊港紙換120蚊人仔年代,水貨客即刻消失,你叫人嚟香港買嘢都難啦 ...
佢條數計錯左
每日
有25萬香港人番內地
一年接近1億人次

我就住樓上,用大聲公小9距地,有種上黎找我😃

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-13 10:14 AM 發表
7.14賽馬煞科 較忙
you are so smart

賊怕被拉就不好出來犯法

引用:
原帖由 brianlee36 於 2019-7-13 12:17 PM 發表

香港有200萬人去日本,咁大陸又有幾多呢? 喺日本人眼中,我地都一樣咁乞人憎,香港人仲衰慳住使,至少大陸人肯使錢

大陸要取消自由行幾咁簡單,一句說話就可以叫停,但香港旅遊業零售業商界同意咩? 水貨客係乞人憎,但有邊個人唔係去買平嘢架? 如果變番100蚊港紙換120蚊人仔年代,水貨客即刻消失,你叫人嚟香港買嘢都難啦 ...
你不如從新睇多次我說什麼

一年只有2百萬香港人去日本
人地有過億人口

一年有五六千萬內地人來香港
我地只有七百幾萬人

咁都有得比?

我們不是不歡迎內地人來港消費

但政府要解決當中所產生既所有問題先得

你去日本可能慳住使
但我冇
就算返大陸我也不用慳住使

我重點是

香港即 承受能力
政府要解決當中所產生既所有問題

如果香港政府解決到
我相信大部分人也歡迎內地人來港消費

示威之都

最好日日行
睇佢地行得幾多日

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-7-13 08:24 AM 發表
【本報訊】民陣昨公佈本月21日集會安排,表示當晚會在金鐘集會,要求政府成立獨立調查委員會,徹查警方6.12及其後示威活動的鎮壓手法,並重申其餘四大訴求:撤回惡法、平反暴動定性、停止對示威者檢控,及落實雙普選。...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/apple/20190713/720pix/1562951613_3a8d.jp ...
遊行是藉口,籌$先係

沒有暴政
只有暴徒

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-13 10:14 AM 發表
7.14賽馬煞科 較忙
yes, so busy

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]