• 瀏覽: 54,822
  • 回覆: 436
  • 追帖: 2
+25
引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-7-13 10:05 AM 發表

明唔明咩野叫接力 ..

接力就係唔好俾佢停 ..

應該 15 16 17 18 19 20 

呢六日都要攪遊行 .. 就叫接力啦 ..

唔識中文就唔好亂用啦 ..
完咗暑假要返學就冇得玩。好似火爐無柴放入去噉。柴就係一班空有熱血嘅學生。到時政棍自己一定唔會出頭,因為已經神憎鬼厭。

搭車去上水途中,想親眼目睹黑青暴動焚城,忘記換衫著咗黑衫添。

今天呢埸會好大陣仗,幾千連登仔討論。

根本仆街遊行人士不可能和理非,警察仍批准遊行,上水好危險,勿去。

引用:
原帖由 Joeycky 於 2019-7-13 11:35 AM 發表
根本仆街遊行人士不可能和理非,警察仍批准遊行,上水好危險,勿去。
中央好快換特首,林鄭放任不理不會好耐,親身現場紀錄吓歷史。

引用:
原帖由 brianlee36 於 2019-7-13 10:14 AM 發表

水貨客問題,以前100蚊港紙換120蚊人仔時,香港邊有水貨客? 只有我地返大陸做大爺,迫爆羅湖城,而家港紙低水,大陸落嚟買香港嘢都好正常,我地都去日本買人地嘢啦

經歷過金融風暴同沙士,當時香港死晒,係香港要求大陸放寬自由行救香港經濟,而家香港好番晒就想過橋抽板,做人應該飲水思源 ...
一年只有2百萬香港人去日本
人地有過億人口

一年有五六千萬內地人來香港
我地只有七百幾萬人

咁都有得比?

我們不是不歡迎內地人來港消費

但政府要解決當中所產生既所有問題先得

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-7-13 10:12 發表
加油加油
支持日日行,每日行24個鐘,唔行正旦散💩

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-7-13 08:24 AM 發表
【本報訊】民陣昨公佈本月21日集會安排,表示當晚會在金鐘集會,要求政府成立獨立調查委員會,徹查警方6.12及其後示威活動的鎮壓手法,並重申其餘四大訴求:撤回惡法、平反暴動定性、停止對示威者檢控,及落實雙普選。...

https://static.appledaily.hk/ima ... /1562951613_3a8d.jp ...
學生放暑假。應該大把野玩

七月十四日,畜牲沙田大遊行,其餘十七區人丁單薄,下午三時至晚上八時拆牆最佳時間。

引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-7-13 11:39 AM 發表

一年只有2百萬香港人去日本
人地有過億人口

一年有五六千萬內地人來香港
我地只有七百幾萬人

咁都有得比?

我們不是不歡迎內地人來港消費

但政府要解決當中所產生既所有問題先得 ...
有點道理,咁多大陸客只有商家著數,市民受擾又冇著數,本來每年派錢基層可以減少怨氣,但是淋病斤斤計較。

社會上梅體上的各種留言愚論信息話面,就係為左內鬥各方的私利而制做出來刺激小屎文利用小屎文為其達到效果而已,記住係私利,雨我們小屎文無關。結果係點,小屎文同樣是書加,就係這般簡單,吳好沖動做傻事,影響了自己身心和生活。更莫被各方制做的晝面和信息煽動去做暴力行為,這讓我們泥足深坎無法自拔,因為各方自私正字細力不會幫你,佢地只為私利,我們要用第三身去靜心想想便會看得一青二楚,處理好每個仁自身問題先,醜惡正字吳係我地可以控制架。
莫被妄尚有心愚論帶動,做個清醒仁。

持回鄉證才能無限次過關,
「水貨客」其實都是香港居民。
除非日日都去遊行,你無法阻唔到佢哋揾食。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-7-13 11:51 AM 發表

有點道理,咁多大陸客只有商家著數,市民受擾又冇著數,本來每年派錢基層可以減少怨氣,但是淋病斤斤計較。
這是甚麼邏輯 ?
你去幫襯快餐店
只是益了商家
你去街市買棵菜
只是益了商家
你去搭巴士
只是益了商家 ....

為搞事而遊行
正一食屎狗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]