• 瀏覽: 54,731
  • 回覆: 436
  • 追帖: 2
+25
引用:
原帖由 ruby1979 於 2019-7-13 04:03 PM 發表

咁我要小心了,佢地智慧和平定義的標準同常人太有偏差.......
我驚我被人起底/被人代表.....
多謝提醒,以後佢d post我可以skip左佢..... ...
係啊 成日出黑果新聞post想洗人腦 佢中毒太深

引用:
原帖由 chanc2 於 2019-7-13 04:04 PM 發表

候志強都應該一定唔妥林鄭,佢唔會唔記得係邊個攪佢地d僭建
伹我諗佢都5會想人玩寸上水

引用:
原帖由 ce1st 於 2019-7-13 10:51 AM 發表
水貨客問題困擾香港多年
水貨客問題養活香港好多人
當大陸人再唔買在香港的貨物,那時才是問題。

睇個黑果live 個記者咩事呀 係禁話隻抽個位差佬 哈

引用:
原帖由 stayture 於 2019-7-13 03:59 PM 發表

弊就以為人哋好鍾意佢,錢又洗得少要求有多又唔守規矩,基於傳統好唔妥你都要扮好尊敬你同你鞠躬
其實香港人咪又係日本機埸打開喼執執執。

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2019-7-13 04:05 PM 發表

伹我諗佢都5會想人玩寸上水
咁一定啦,嗰邊都唔知有幾多間鋪係佢地嘅

引用:
原帖由 pcjunior 於 2019-7-13 04:04 PM 發表
水貨客定垃圾蟲。

其實D紙皮好快有人清走

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2019-7-13 04:00 PM 發表

係自命非暴力本土唔容許其他人有不同政見。

中大校長一句唔岩聽,圍,沒完沒了。
呢樣先係最恐怖...校長發表自己立場,學生唔同政見就要圍/要威脅,咁就係佢地定義的民主自由....呢樣係恐嚇,唔係民主,所以今年我同我全家會用正規途徑去投建制一票,去用和平正規途徑表達民主的一面.

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-7-13 04:08 PM 發表
剛剛又有人搞事
其實最鍾意搞事既係愛國人士
你講個兩條大叔

水貨客就滋擾上水民生,冇全民退保標準工時立法倒錢落海就唔滋擾民生,
近期遊行主題非常古怪離奇

引用:
原帖由 ruby1979 於 2019-7-13 04:09 PM 發表

呢樣先係最恐怖...校長發表自己立場,學生唔同政見就要圍/要威脅,咁就係佢地定義的民主自由....呢樣係恐嚇,唔係民主,所以今年我同我全家會用正規途徑去投建制一票,去用和平正規途徑表達民主的一面. ...
71前已登記,71再睇犯文D歪論,正常市民,忍無可忍,踢走犯文

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]