• 瀏覽: 52,445
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
+26
成件事蘋果自篇自導自演。

係美國政府面前,肥佬黎一句話要香港示威者感到美國站係背後,但美國無明確回應。

跟著反到來就話外交部主導。

即係意圖硬塞幾粒字比外國政府,再而係香港散播話外國政府干涉,所以外交部主導的消息。

你話佢幾毒?

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2019-7-13 07:15 AM 發表

立法會功能是立法不能取消,可以修改選舉條例,一切參選都都要聲明熱愛中華人民共和國,咁就可以令好多香山阿香卻歩,愛國是做立法會議員標準,全世界如是,甚至台獨英文都唔敢公開講佢唔愛中華民國呢,中共定基本法時早就應該咁做,但是老鄧為咗港資入陸故意寬鬆,為今天香港亂局種下禍根,現在中央要敢於亡羊補牢,否則香港只有亂下去。 ...
而家都係。只係政府無執法。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2019-7-13 10:21 AM 發表

因為曾特首,任內冇爭議政題!又顧住貪小便宜,用小做小錯政策,所以嘛平安渡過!林鄭若冇攪逃犯引渡亦可能平穩過渡。
黃絲其實有話要炒曾特首。

國教事件只係無玩咁激。

引用:
原帖由 emsdhong 於 2019-7-13 10:30 AM 發表
又有無人唸過,中央唔理你等你自亂呢,成九日吹上面驚你食唔飽會餓死咁,好心啦,心存自卑感,口出自大狂!
即係咁講,之前無人搞商家搞銀行。

而家台灣出錢搞事,就搞商家同銀行想香港死推蔡蔡子選總統。
但原來香港商家背後唔係外資就陸資。即係Facebook 玩野都唔係代表公司,一係會比人炒無左個客。

Tempo原來係維達擁有ga

而家個game唔同玩法,地產佬以為自己操緊盤,飬虎為患都唔知。

引用:
原帖由 estateman 於 2019-7-13 10:36 AM 發表
香港一直有犯文、毒媒體
香港吾會有好日子
泛民一樣收商家資助,因為一個中國一個美國,既唔想同中央行太近又唔想拉太遠。

但而家社運班人資助明顯來自境外,搞商家搞銀行搞到香港經濟要明顯受損先安樂。

香港而家唔係陸資就外資,玩得太麻煩真係走資。

引用:
原帖由 老鼠斑 於 2019-7-13 10:49 AM 發表
如果真係交外交部處理,即己提升唔再係市的事,證明中央準備清廠亂,即好快清理漢奸走狗,我哋買定花生,
香港人靠自己啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]