• 瀏覽: 52,411
  • 回覆: 391
  • 追帖: 1
+26
引用:
原帖由 caihk 於 2019-7-13 07:28 AM 發表
直接委派個京官落嚟做港督就好笑啦
不會的......北京比誰都淡定.........!!
控制好情緒........生活如常就可以........!!

引用:
原帖由 freakgeek 於 2019-7-13 06:09 AM 發表
【本報訊】昨日是6.12香港警方開槍鎮壓一個月。然而,港人因反送中惡法而演變成震撼全球、曠日持久的逆權運動,仍在蔓延。據悉,由於中聯辦和港澳辦嚴重錯判形勢,惹國家主席習近平不滿而將追究責任外,隨事態的進一步發展,北京已將其定性為外交事件,由外交部全力主導,涉港部門全靠邊站。...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/video/201 ...
炒咗又點,叫黃之瘋,豆腐婆,還是肥佬泥做特首?到時全香港一定會食硬泥,做鬼都唔靈,只能做地底泥,仼白鬼踩

引用:
原帖由 商界長長主題 於 2019-7-13 06:35 AM 發表

哦,又想入垃圾會,我建議香港廢除立法會
讚成!

毒果日報又作文

引用:
原帖由 freakgeek 於 2019-7-13 06:09 AM 發表
【本報訊】昨日是6.12香港警方開槍鎮壓一個月。然而,港人因反送中惡法而演變成震撼全球、曠日持久的逆權運動,仍在蔓延。據悉,由於中聯辦和港澳辦嚴重錯判形勢,惹國家主席習近平不滿而將追究責任外,隨事態的進一步發展,北京已將其定性為外交事件,由外交部全力主導,涉港部門全靠邊站。...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/video/201 ...
叫你老細炒左你先。日日係度撹亂香港。

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-13 07:24 發表

欺上瞞下有得話以為中央知道?
請你班友做咩?
欺君之罪習總唔斬返幾件如何立威儆猴?
而家先叫人同你共同解決問題,之前當人咩?
下台啦 ...
與其話錯判形勢倒不如話林鄭中正泛民圈套

引用:

可能真係美國利用香港對付中國, 香港有班人週圍撩事好似好想畀人打咁 !或是美國剪唔到中國羊毛,而家想剪香港,香港都係一隻肥羊! 又點解可以咁多 反對派人士見到美國 議員甚至係國務卿等極高 層,邊個安排?點安排約見?重要好快見到!普通一個香港市民想見國務卿佢睬唔睬你啦!見都美國人優先啦! 所以呢排發生嘅事真係好奇怪 ,中美暗地裏應該交手激烈!

咁屆成個政府團隊都廢,尤其是林鄭嫡系,保安局局長警務處處長,食環署長,都是林鄭馬仔,林鄭投降,呢幾個都投降,現在最棘手是接任特首要求大幅改組司局長及行政會議成員,估計中央正考慮點樣做,但是換下林鄭已達共識,林鄭只是看守政府,換人是㨂最適合時間及好好睇睇而己。

一份唔可以正常採訪的傳媒,可信性有幾高?

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-13 07:41 AM 發表

有作出任何貢獻,亦沒有支援,未能與政府共度時艱,反而大耍官腔,閃閃縮縮。為怕得失市民影響選票,發言幾近與政府割席,如此第一大黨實在令人齒冷。
面對來勢洶洶的反對派挑戰,民建聯怯於對方聲勢,臨時取消今日舉行的周年酒會,是廿七年來首次,令到牛鬼蛇神氣燄更盛。泛民嘲其「斬腳趾避沙蟲」,更教訓稱政黨就是要面對群眾,學者指民建 ...
反八萬五,反明日大嶼,搞衰香港政府,市民青年上唔到樓……,香港市民找數,你可繼續投犯民

引用:
原帖由 kit838838 於 2019-7-13 06:58 AM 發表
終需一戰  解放軍入城吧
讚成,重演六四,殺死黃狗,實踐一個中國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]