• 瀏覽: 52,348
  • 回覆: 391
  • 追帖: 1
+26
直接委派個京官落嚟做港督就好笑啦

引用:
原帖由 Perfect 於 2019-7-13 06:50 發表

中共的政治鬥爭本領好像不見有在香港出現,敵人還是活得很好
係,我意思係話大陸玩政治權斗十分耍家,看透政治把戲,知道香港反對派玩緊乜,自有一套應對方法,雖然未完全伸手過來,但肯定為期不遠。你試諗下為何每一任特首辯事能力真的如反對派口中所說嗎?信5信有人釋出試下比我做嘅意向?

引用:
原帖由 freakgeek 於 2019-7-13 06:09 AM 發表
【本報訊】昨日是6.12香港警方開槍鎮壓一個月。然而,港人因反送中惡法而演變成震撼全球、曠日持久的逆權運動,仍在蔓延。據悉,由於中聯辦和港澳辦嚴重錯判形勢,惹國家主席習近平不滿而將追究責任外,隨事態的進一步發展,北京已將其定性為外交事件,由外交部全力主導,涉港部門全靠邊站。...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/video/201 ...
睇得蘋果就已經知道你的智慧有幾高,小朋友。

一個"傳" 令年青人食了鴉片般,胡胡塗塗。

冚家產民賤聯工撚會,無做過一件好事,下下執雞,埋沒良心.....恨之入骨

引用:
原帖由 freakgeek 於 2019-7-13 06:09 AM 發表
【本報訊】昨日是6.12香港警方開槍鎮壓一個月。然而,港人因反送中惡法而演變成震撼全球、曠日持久的逆權運動,仍在蔓延。據悉,由於中聯辦和港澳辦嚴重錯判形勢,惹國家主席習近平不滿而將追究責任外,隨事態的進一步發展,北京已將其定性為外交事件,由外交部全力主導,涉港部門全靠邊站。...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/video/201 ...
仲性幻想會炒林鄭平息?到時大陸派人鎮壓開槍啡死幾件搞事傻B,我身為香港人除左拍手掌都唔知可以點,犯賤而已

引用:
原帖由 pspchan2222 於 2019-7-13 06:36 AM 發表

犯民利用市民學生反共,完全不理香港人民生,搞亂埋香港,犯民必會票債票償,自食其果
我之前投開泛民,而家唔會再投佢地,泛民呢班人渣美化自殺行為食人血饅頭

傳習近平對於林鄭投降大怒,決定在特首到京𣾀報工作前換下林鄭,免得大家面阻阻,葉劉或李國章都有人推,換人並不是代表中央投降,而是更有利於特區政府執政。

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-7-13 07:05 AM 發表
這邊美國話支持香港, 那邊又說中央不滿林鄭, 說來說去只想支持政府的人, 出來和街上的搞事分子衝突, 以求令香港亂. 
如果大家想支持政府, 根本什麼都不用做, 如當生活, 如常工作. 見到受聘的暴徒運路走, 看到連濃場當塗鴉. 讓有心人燒自己的銀紙, 讓受聘的暴徒得到多些安家費. 其他的事由其他有能力的人做好了.  ...
言之有理

引用:
原帖由 bababa★ 於 2019-7-13 07:32 AM 發表

我之前投開泛民,而家唔會再投佢地,泛民呢班人渣美化自殺行為食人血饅頭
我同你一樣,希望更多人清醒,唔好再投犯民,佢地只為金主,唔係為香港市民服務

引用:
原帖由 hohoyeah888 於 2019-7-13 07:10 AM 發表
有中聯辦同港澳辦支持,香港重邊有兩制.
肥佬黎揾美國又點計。

引用:

真係無知成咁?林鄭係唔會落台囉~睇少d毒果啦~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]