註冊 登入

[本港新聞評論] 貼紙黨潛宿舍 圖擾警員家人

本主題由 YanNessIsMe 於 2019-7-13 11:59 AM 打開
對政府近日的做法已完全失信心,有黄絲犯法,不執法。平民百姓犯法,就要治罪。法律不是平等嗎?政府為何包庇這些人?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-7-13 03:30 AM 發表

既然係咁 就降下五星旗 升起美國旗啦!

中國人去返中國囉!

黃色力量遍地開花🌼 政府 法律界 醫學界 警方 教育界 都係佢地d人
咩叫「都係佢地d人」? 戴晒罩咩樣都睇唔到。你話佢哋個個都係你老豆都得啦! 需然我估佢哋都係你老豆嫁喇! 有種唔好戴罩黎多次七一先講。需然有種黎多次七一既都係賤種。要柒就柒遠d。要反又冇吉屎比個樣人睇 。。。e d 咪懦夫賤種既行為囉。。。尾蟈狗糧出唔夠比你咩? 做狗既又冇L用,做金主又出手低。簡直係將「醜」「賤」「廢」 融會貫通發揮到極致既典範啦!

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-7-13 03:48 AM 發表

咁你用殘體字,申請內地戶藉,早點享受一國的美好,每日享受人臉識別的安全感
有撚所謂咩 依家香港亂撚到 衰過大陸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 萬家花色弟弟 於 2019-7-13 05:44 AM 發表

咩叫「都係佢地d人」? 戴晒罩咩樣都睇唔到。你話佢哋個個都係你老豆都得啦! 需然我估佢哋都係你老豆嫁喇! 有種唔好戴罩黎多次七一先講。需然有種黎多次七一既都係賤種。要柒就柒遠d。要反又冇吉屎比個樣人睇 。。。e d 咪懦夫賤種既行為囉。。。尾蟈狗糧出唔夠比你咩? 做狗既又冇L用,做金主又出手低。簡直係將「醜」「賤」「廢」 融會貫通發揮到極致既典範啦! ...
冇可否認黃色力量係社會各階層都有 包括警察自己!

上次佔中 阿madom 攞左女皇徽章帶頭上! 話一時唔記得換! 成20年前呀! 即係佢戴錯左20年?

葉劉 譚惠珠呢炸 港英時代都係企英國果邊 見形勢逆轉就扮愛國! 入境署署長 宣誓效忠英皇嫁! 

吊喇星,自己友做架吓吖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 $navyseals 於 2019-7-13 03:27 AM 發表

收了美國及超級特工陳淨嘅錢做嘢
* 何韻詩后更凶險 口罩失蹤有因由 *

為什麼何韻詩上了聯合國之后,口罩暴徒個個脫下口罩,變了有臉示人的斯文推廣和平人士,更將外國最有代表和平精神的偶像約翰連儂John Lennon 搬上抬,到處建立"連儂牆"張貼民主和平訊息?內里乾坤其實好凶險!

敵人新策略是:設計這些孩子去假作宣揚,借故去挑釁,阻人去路,更教他不要还手,同黨也不幫手還擊,任由一"死士"拼命被打,還問拍了沒有?這些重新"塑造"的青年,看上去怎麼都不像是暴徒,他們只是受到香港一批不明事理,不願聽訴求的一群所壓迫,甚至是中央雇來充當打手要滅他們的。其實是何韻詩上完聯合国的后續,聯合國為了正視人權,會要求申訴方繼續提供更多受壓的證據,以便制裁"暴政國",但實際上他們手头上是沒任何被迫害的證據,有的只是他們打警察的,沒有就唯有自己製造,拍點荷里活電影了。

聯合國是誰操控,大家都知道,名存實亡!早變了個散播謠言的最高平台。1992美國要為出兵伊拉克找籍口,就推個假科威特護士上聯合国,聲淚俱下,去抹黑伊拉克軍隊進入科威特后,不但殺成人,更入醫院殺BB, " They took babies out of incubators and let them die.... " 當時聯合國旁聽席好多人都哭了起來,后來假護士被起了底,原來是扮演的,根本上去作申訴的,很多都是美國安排的演員,偽做事实去達到政治目的。而這次就重金禮聘豆腐何韻詩擔重戲表演了!有大国背后把關,你以為能把事實公諸於世的人會被推薦上去嗎?

所以,若反暴力自己就不能暴力,就不能給人留口實。以后有多氣愤,在自己不受襲的情況下,不可以打那些 "可憐的、沒帶口罩的、手无寸鐵的、罵不還口的、打不还手的年輕人!",因為这些片段都會被何韻詩繼續呈上聯合国,搜集給人權理事會作為中國如何迫害要求和平群眾的證據,毒計還在后頭呢!

簡單說,這類片不是給香港人看的,是有國際市場,宣揚香港年輕人是多委屈地遭霸凌欺侮,反客為主,八出世界(不是七),大龍凤一場而己。若是正義愛國人士就要忍,罵好了不動手!請廣傳訊息,不要介入荷里活國際大片中,咱們不易中計呢!

清理垃圾, $1500票控垃圾蟲, 是食環署一向以來做開的主要工作, 沒有政治檢控, 是票控垃圾蟲, 無人反對吧!

見黃屍貼街招,打1823舉報吧!不要出手,不要掉落圈套!

應該似係黃黨 + C埃A 現楷階段在香港步處嘅毒計 ~

引用:
原帖由 evevevevpong 於 2019-7-13 06:05 AM 發表

* 何韻詩后更凶險 口罩失蹤有因由 *

為什麼何韻詩上了聯合國之后,口罩暴徒個個脫下口罩,變了有臉示人的斯文推廣和平人士,更將外國最有代表和平精神的偶像約翰連儂John Lennon 搬上抬,到處建立"連儂牆"張貼民主和平訊息?內里乾坤其實好凶險!

敵人新策略是:設計這些孩子去假作宣揚,借故去挑釁,阻人去路,更教他不要还手,同黨也不幫手還擊,任由一"死士"拼命被打,還問拍了 ...
同感,中央和香港政府之所以,由他們為所欲為,就不要給把柄他們做文章,還有台灣會加把火。

引用:
原帖由 tousam 於 2019-7-13 06:11 AM 發表

同感,中央和香港政府之所以,由他們為所欲為,就不要給把柄他們做文章,還有台灣會加把火。
對呀
此文要廣傳出去, 幫幫手 ~

回覆 引用 TOP

請黎北角搞.. 我準備好打狗捧!

回覆 引用 TOP

反對派就係想香港亂,所有維持秩序嘅人,例如父母、老師、警察,都係佢哋敵人。

世界上一般o既食品問題,不外乎兩樣--細菌同毒素。
細菌,你煮一煮就冇事。毒素,有方法分解。至於輻射,
你煮唔到佢,因為佢唔係生物,分解,亦分解唔到。
所以輻射先係最需要注意o既,但港人就係選擇性失明。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-7-13 05:51 AM 發表

冇可否認黃色力量係社會各階層都有 包括警察自己!

上次佔中 阿madom 攞左女皇徽章帶頭上! 話一時唔記得換! 成20年前呀! 即係佢戴錯左20年?

葉劉 譚惠珠呢炸 港英時代都係企英國果邊 見形勢逆轉就扮愛國! 入境署署長 宣誓效忠英皇嫁!  ...
再講都嘥9氣啦! 下次再比埋支洗衣粉佢屈9警方用化武囉!

低嘅(e行駛唔駛再低d!?)

回覆 引用 TOP

遊盪罪

回覆 引用 TOP

文匯大公既獨家新聞。

回覆 引用 TOP

捉到就打L死

回覆 引用 TOP

都話左啲口罩狗好鬼崇做啲野
唔見得光

2314 26-03-2014
17:07 沙田
星期三 過關 位置Q
3X4 1 場    1 香港至尊 + 5 溫暖先鋒
2 場    4 幾叻仔 + 12 紅褲仔
8 場    1 如你所願 + 4 贏得 $10

$40.00 $9,011.50

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。