註冊 登入

[本港新聞評論] 貼紙黨潛宿舍 圖擾警員家人

本主題由 YanNessIsMe 於 2019-7-13 11:59 AM 打開
引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-7-13 02:55 AM 發表

香港文匯報訊(記者 蕭景源、鄺福強)「貼紙黨」近日四處搞「連儂牆」,觸發連串暴力事件,進一步撕裂警民關係。繼3天前黑衣青年在港鐵油塘站貼紙引發混亂後,有人昨晚再號召同黨「貼爆」油美苑宿舍,但大批軍裝及便裝警員鎮守油美苑,貼紙黨晚上轉到油塘站。有消息指,有激進分子出動「狗仔隊」在油美苑和油麗邨踩線,日前更公開其中10座大廈的大閘密碼,密謀登樓貼紙挑釁現役和退休警員及家人,故連日來警方重兵把守,並呼籲 ...
無法無天,法治已死

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
搞到黑警出入宿舍疑神疑鬼,精神分裂

沒有暴政,只有暴徒

引用:
原帖由 白胡子 於 13-7-2019 03:18 AM 發表

呢班口罩狗暴徒簡直就係無法無天,畜牲之中既畜牲
X2

回覆 引用 TOP

文匯報

香討D廢老好心俾D 質素出黎啦

[四] 嚴禁污辱,粗口罵戰或發放誹謗言論
希望各會員能理性討論,不得人身攻擊,使用污辱,詆毀個別民族、地區人民,粗言穢語或帶有粗口的貼圖。
污辱是指言詞卑劣且令人難堪,利用尖酸刻薄的字句惡意抨擊或中傷對方,及以貶義之字詞形容對方。(本論壇是可以用粗口的,但如果是針對個人或對罵為目的者,即犯版規)
嚴禁叫囂辱罵、惡意攻擊、使用不雅文字及其他可能引起爭議之用詞,亦不得惡意冒用人名、更改人名、不雅暱稱、揭人隱私、散播未經查證的謠言、發放/張貼可能觸犯誹謗之言論及消息,或觸犯香港法例之言論。
初犯扣50分,警告無效或辱罵版主禁言三天或永久禁言/禁訪。
以PM騷擾辱罵會員者屬極度惡劣行為,一經查證禁言三至七天或永久禁言/禁訪。
引用:
原帖由 nggor 於 2019-7-13 10:38 AM 發表

仲有消防同佢屋企人攪事攪警察CLS
消防一樣不值黑警所為,睇唔過眼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 13-7-2019 03:48 AM 發表

呢D仆街闖入私人地方,直情可以當佢賊咁,一槍打撚死佢啦,自找的 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mrpossible 於 2019-7-13 10:38 AM 發表

係,根據黑衣孝子嘅道理,只要背後有崇高理念,不合法嘅手段都變合法
只要將犯法既事,加d政治再撈埋民主,成件事就會合理化咗,以後做乜犯法嘢都無有怕

從旺陽事件 啟發新財路
生前不相識 死咗至扮識
更可提供代收帛金服務
死水都抽埋 想唔發都難
64十71 唔發都唔得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 k808964 於 2019-7-13 10:41 AM 發表

沒有暴政,只有暴徒
說出事實了 !
撐 !!

回覆 引用 TOP

大家幾時約埋去拜訪吓
泥痣英
你㕑名
陽具喬
巫掹淨
塵慌胺生

就趁黑衣孝子搞搞震同一時間
佢哋唔會搵鬧過嘅人幫手啩咁衰仔

回覆 引用 TOP

又一次証明,沒有暴政,只有暴徒

回覆 引用 TOP

班乞兒咁鍾意潛宿舍,咪放佢哋幾個入來囉,天台未必有CCTV,引佢哋上來,重播大時代丁蟹角色

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 漁農處 於 2019-7-13 10:41 AM 發表

文匯報

香討D廢老好心俾D 質素出黎啦
你都冇質素何必要求人地有質素?

回覆 引用 TOP

有冇人可以解釋下,暴徒俾人影相就要圍人交出手機,自己就用暴力影人個樣,非禮女人,有啲仲影完周街貼。

引用:
原帖由 Herme 於 2019-7-13 10:37 AM 發表

咁你繼續食毒果, 唔使識字都得, 多圖啱文盲
文字頭是妖報,又關毒果咩事呢

多圖就一定要睇嗎

7小陣啦

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。