• 瀏覽: 55,542
  • 回覆: 410
  • 追帖: 2
+45
引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-7-13 02:55 AM 發表
香港文匯報訊(記者 蕭景源、鄺福強)「貼紙黨」近日四處搞「連儂牆」,觸發連串暴力事件,進一步撕裂警民關係。繼3天前黑衣青年在港鐵油塘站貼紙引發混亂後,有人昨晚再號召同黨「貼爆」油美苑宿舍,但大批軍裝及便裝警員鎮守油美苑,貼紙黨晚上轉到油塘站。有消息指,有激進分子出動「狗仔隊」在油美苑和油麗邨踩線,日前更公開其中10座大廈的大閘密碼,密謀登樓貼紙挑釁現役和退休警員及家人,故連日來警方重兵把守,並呼籲 ...
呢班契弟用手機不等拍攝對方就冇問題,
遇有人反拍就要人一定要delete相片,如果吾係就圍你,凶你,吾比你走。
咩民主呀,點解只可以單向㗎!

依啲係和平,真係大開眼界

呢班垃圾曱甴,真係討厭!!!

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-7-13 02:55 AM 發表
香港文匯報訊(記者 蕭景源、鄺福強)「貼紙黨」近日四處搞「連儂牆」,觸發連串暴力事件,進一步撕裂警民關係。繼3天前黑衣青年在港鐵油塘站貼紙引發混亂後,有人昨晚再號召同黨「貼爆」油美苑宿舍,但大批軍裝及便裝警員鎮守油美苑,貼紙黨晚上轉到油塘站。有消息指,有激進分子出動「狗仔隊」在油美苑和油麗邨踩線,日前更公開其中10座大廈的大閘密碼,密謀登樓貼紙挑釁現役和退休警員及家人,故連日來警方重兵把守,並呼籲 ...
好長

而且文字頭是妖報

完全沒有興趣睇囉

根本就開始亂黎 咁樣仲有法治?

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-7-13 04:12 AM 發表

咁你返大陸住
香港事關你23K膠事咩

引用:
原帖由 Play_game 於 2019-7-13 03:14 AM 發表
咁遲D係咪入埋屋貼
係咪又係合法
打破我一生常識,好亂呀
是的,合法非法的概念真的感到愈來愈模糊。
我們過去的認知,都說非法標貼。所謂非法,當然就是不合法,即是違法 !
香港何時視違法的行為變成合法 ?
那麼,打家劫舍,姦淫擄掠, 是否也可自動合法化了 ?!

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2019-7-13 03:28 AM 發表
口罩狗呢個名稱好貼切

呢種顏色幾儭

幾時去訪問肥佬泥屋企同家人?

引用:
原帖由 flypork 於 2019-7-13 10:21 AM 發表

警隊濫權,互相包庇,
甚至與民為敵。
出得黎行呀!!!
畜生暴民

引用:
原帖由 淡淡情何以堪 於 2019-7-13 10:29 AM 發表

好長

而且文字頭是妖報

完全沒有興趣睇囉
咁你繼續食毒果, 唔使識字都得, 多圖啱文盲

不少警員家人也是貼紙黨,特別後生果批😲

引用:
原帖由 淡淡情何以堪 於 2019-7-13 10:29 AM 發表

好長

而且文字頭是妖報

完全沒有興趣睇囉
是蘋果妖報嗎

引用:
原帖由 RickyII 於 2019-7-13 10:35 AM 發表

是的,合法非法的概念真的感到愈來愈模糊。
我們過去的認知,都說非法標貼。所謂非法,當然就是不合法,即是違法 !
香港何時視違法的行為變成合法 ?
那麼,打家劫舍,姦淫擄掠, 是否也可自動合法化了 ?! ...
係,根據黑衣孝子嘅道理,只要背後有崇高理念,不合法嘅手段都變合法

仲有消防同佢屋企人攪事攪警察CLS

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]