• 瀏覽: 2,540
  • 回覆: 23
民陣展示警方文件 顯示將6.12定性為暴動
2019-07-12 HKT 22:17

民陣展示警方文件 顯示將6.12定性為暴動
民陣展示警方文件,顯示警方將6.12定性為暴動,民陣質疑政府指沒有定性為暴動的說法,是欺騙公眾…

有冇人講大話呀?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1468081-20190712.htm?spTabChangeable=0

的的確確係一場暴動,暴徒等做死監躉。

點解唔係呀?咁無聊問題都要問  
燈燈燈凳!6.12係暴動
6.12係暴動
6.12係暴動
6.12係暴動
唔係暴動......點解吳靄儀要叫政府特赦被捕人士

警方回應指,警務處處長盧偉聰在6月17日會見傳媒已作出澄清,指6月12日下午有某些示威者的行為已涉嫌干犯了暴動罪。

根本就係暴動 又要威又要戴頭盔...

引用:
原帖由 cll4793 於 2019-7-12 22:31 發表
的的確確係一場暴動,暴徒等做死監躉。
"政府指沒有定性為暴動"

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-7-12 22:45 發表
點解唔係呀?咁無聊問題都要問  
燈燈燈凳!6.12係暴動
6.12係暴動
6.12係暴動
6.12係暴動
唔係暴動......點解吳靄儀要叫政府特赦被捕人士 ...

引用:
原帖由 男E 於 2019-7-12 22:50 發表

警方回應指,警務處處長盧偉聰在6月17日會見傳媒已作出澄清,指6月12日下午有某些示威者的行為已涉嫌干犯了暴動罪。9911222
有人犯暴動罪,但個次612遊行示威並非暴動集結。

事實係暴動,有乜L問題

引用:
原帖由 tinnit 於 2019-7-12 23:34 發表
根本就係暴動 又要威又要戴頭盔...

引用:
原帖由 pqmboss 於 2019-7-12 23:39 發表
事實係暴動,有乜L問題

暴動擾亂社會
唔要得囉

唔準叫佢做布魯圖

香港好危險,暴亂冇咁快完,建議愛國人士立即搬返大陸,好好享受下國內社會評分制度

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2019-7-12 11:39 PM 發表

有人犯暴動罪,但個次612遊行示威並非暴動集結。
唔緊要, 到時等個法官判是否暴動.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]