• 瀏覽: 5,213
  • 回覆: 38
+3
吉野家早前在 facebook 「獅子狗」宣傳,似是呼應網民以諧音諷刺日前在大埔連儂牆撕走警員資料的防暴警是「撕紙狗」,惟昨日已刪去有關廣告。擁有吉野家香港經營權的香港合興集團有限公司,其總裁、全國政協委員洪明基接受《大公報》及《文匯報》訪問時指,對事件後表示極為憤怒,已和涉事的外判廣告公司解約,並解僱負責廣告事務的公司員工。 洪明基表示,自己近期剛剛參加了撐警大會,全力支持特區政府依法施政,就發生有關事件非常痛心,目前該廣告已經刪除。 他提到,涉事的外判廣告公司已經解約,負責廣告事務的公司員工已被解聘。   守護言論與新聞自由。立場新聞,寸步不退。 每月贊助支持立場新聞

啲黃人公器私用,炒得好。。。

新聞來源連結:

https://today.line.me/HK/article/8GjrZK?utm_source=copyshare

抵!

炒得好!

MINION 不嬲都唔做野滯係攪破壞架LA。
比人炒左咪可以真真正正做隻MINION 囉

其實有乜理由比外判公司任玩自己個商業品牌,好心就唔好慳個少少錢啦

唔好呃人啦,facebook員工話冇人被炒呀

引用:
原帖由 anglelinyuen315 於 2019-7-12 05:13 PM 發表
唔好呃人啦,facebook員工話冇人被炒呀
老闆唔信 信Facebook?!

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-7-12 05:24 PM 發表

一語中的

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-7-12 05:12 PM 發表

公司好快就會比黑衣人圍
班廢老職工盟好似有呢個打算...

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-7-12 05:15 PM 發表
咩都唔到~致身事外最好 人多的自然打掉人少的
但老鼠屎/陀衰家呢類嘢, 真係好難防.

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-7-12 05:24 PM 發表

充分體現當代沸青係幾咁岸尻

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2019-7-12 05:40 PM 發表

一語中的
被炒而未知

黃人就業率同入學率要100%
唔係就圍9你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]