• 瀏覽: 122,614
  • 回覆: 788
  • 追帖: 3
+16
引用:
原帖由 siuming711 於 2019-7-12 04:38 PM 發表
口講抵制中國,但身體最誠實,籌了甘多錢,也要買淘寶,黃屍,真心建議你地要強烈要求公開賬目,香港是個民主社會,你地有知情權 !
一邊話要打倒佢哋口中既中共暴政, 一邊以消費形式資助佢哋口中既中共暴政.

大陸自我制裁

引用:
原帖由 wezard20xx 於 2019-7-12 03:43 PM 發表
以後暴徒要洗多d錢買外國貨
不過外國貨都有made in China😏
出呢種性質貨去外國一尻様查

引用:
原帖由 liberale 於 2019-7-12 03:54 PM 發表

買黑頭盔黑雨傘黃tee
淘寶貨?

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-7-12 03:40 PM 發表
https://lh3.googleusercontent.com/_FQ5wj-8heoSqXia-cx0Yxv_IR_Aq9mc6vsah1vbH0qeFT7q8Yy45CtZzaPFDfKyqnw

內地海關昨日(7月11日)向集運公司發出通告,嚴詞警告,表明會嚴查包裹,禁運一系列包括黃色頭盔、黃色雨傘、擴音器、黑色T恤等物品,又表明一旦發現有關物品,會「追究到底」,後果「無比嚴重」。
...
真係俾我估中, 一身裝備都係淘番嚟

引用:
原帖由 不打醬油 於 2019-7-12 04:38 PM 發表
收咗老美咁多錢,點解唔買美國貨而貪便宜去買中國貨?
因為D錢最終要落自己袋,
差價愈大,收入愈大

引用:
原帖由 atkatk002 於 2019-7-12 04:43 PM 發表

笑咪笑,驚你呀:
英國禁止防暴裝備出口香港,正宗食屎狗,柒出國際!
👍

引用:
原帖由 bababa★ 於 2019-7-12 04:04 PM 發表
班小黃人點解冇啦啦會支持大陸淘寶,又話反共
佢地一向用開買開中國貨
根本精神分裂

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-7-12 03:40 PM 發表
https://lh3.googleusercontent.com/_FQ5wj-8heoSqXia-cx0Yxv_IR_Aq9mc6vsah1vbH0qeFT7q8Yy45CtZzaPFDfKyqnw

內地海關昨日(7月11日)向集運公司發出通告,嚴詞警告,表明會嚴查包裹,禁運一系列包括黃色頭盔、黃色雨傘、擴音器、黑色T恤等物品,又表明一旦發現有關物品,會「追究到底」,後果「無比嚴重」。
...
大陸仲唔系干預香港事務

見到手套都禁,我笑了。

引用:
原帖由 hottagirl 於 2019-7-12 04:38 PM 發表
會唔會有圍內地海關活動????
首先, 佢哋要有回鄉証.
其次, 佢哋要有膽量踏入中國內地執法部門能夠執法既地方.

佢哋...會咩?
離開咗香港呢個安全區, 佢哋就會變成縮頭烏龜.

引用:

...
嚴禁反中暴徒買淘寶

從來未聽講過大陸人做生意有錢唔𨶙賺!任你買都反唔到政府㗎啦,應該減價盡賺!

引用:
原帖由 Batman008 於 2019-7-12 04:44 PM 發表

真係俾我估中, 一身裝備都係淘番嚟
都預咗啦!
佢哋邊有咁既能力, 脫離「中國製造」.

日日要反中, 但就買野就要揾中......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]