• 瀏覽: 66,577
  • 回覆: 494
  • 追帖: 4
+15
話吉野家政治打壓, 咁即係承認個位員工, 公器私用, 抽政治水

一小撮香港人真係有精神病
今日支持,聽日就圍人

佢到場第一件事係叫人入會,交入會費

引用:
原帖由 herick 於 2019-7-12 04:11 PM 發表
可以罷吃,不應該圍人
暴徒會講理?

做人無公關,食屎
做公關無公關,屎都無得食

之前九巴抽安心事件水
因為打落水狗,無人有意見
攞老闆嘅生意嚟抽政治水
點搞都係會影響生意

重來唔食吉野家。今後多d 食

吉野家係日本野,作為愛國愛港既人,光顧前應該考慮下國內同胞既感情,問問佢地應否忘記日本打中國而光顧

千萬唔好做傷害人民感情既事

當然好多人受外國勢力影響,所以香港人大應上報

職工盟又何嘗吳系政治打壓呢間公司

唔知職工民辦事處好唔好圍嘅呢? 仲有李卓仁嗰個,大家有冇興趣以彼之道還施彼身?

引用:
原帖由 露線圖 於 2019-7-12 03:19 PM 發表
就警方撕走大埔「連儂隧道」警員個人資料貼紙事件,連鎖餐廳吉野家日前在Facebook發文改圖「抽水」暗諷,事後涉事的外判廣告公司遭解約。
職工盟在Facebook發文,不滿擁有香港...

//static.hkej.com/hkej/images/2019/07/12/2189981_eebdf1b8681e7ff9d4ab88eb19a3595c_620.jpeg

鬥商家...:smile ...
如果有關公司按勞工法例保夠錢,幾時炒人都得!

引用:
原帖由 Cire 於 2019-7-12 04:13 PM 發表
應該圍廣告公司先岩
吉野家解約咋嘛
炒人係廣告公司決定
職工盟低智
exac7ly. 唔知為吉野做乜.

又講到有商家撤回tbb廣告, 唔知呢啲又係咪政治打壓. 班黃人自己做就得....

引用:
原帖由 清晨可愛的天才 於 2019-7-12 04:10 PM 發表

見到CV原來做過寶礦力或者吉野家marketing都唔敢請
我做緊美資公司,hr請人係要審申請人的社交帳號。年青大學生仲咁天真求美國佬介入,人地第一個就羲牲左黃c大學生拉

引用:
原帖由 香港都市遊人 於 2019-7-12 04:09 PM 發表

重有呢啲客戶。
我向Greenpeace捐款廿幾年,之前佢有示威我都仍然支持捐款,但呢一刻我居然想停捐。其實唔關佢事。但我又唔想變相俾咗幾蚊呢d利用人哋公司去宣傳自己政見嘅廣告公司。

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-7-12 04:14 PM 發表
人類自有文明開始,社會就由軍,政,商,民4大勢力組成。今日泛民手上沒有軍,沒有政,民只得三份一,而家仲要視商家為敵,咁泛民仲有D乜呢? 咪死路一條囉。 ...
泛民有NED

職工盟又係度扮傻,員工做錯嘢,累公司蒙受損失,吾炒得?炒咗佢算仁慈,應該要佢賠償吉野家損失 !

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]