• 瀏覽: 4,490
  • 回覆: 43
+6
其實連儂牆是不是只可貼反送中反政府的紙仔?
如果我貼支持政府支警方執法的紙仔,俾人撕落嚟算唔算刑事毀壞?
如果佢貼我又貼,佢撕走我我是否可以撕返佢走?

引用:
原帖由 lokwailau 於 2019-7-12 03:16 PM 發表
如果我貼支持政府支警方執法的紙仔,俾人撕落嚟算唔算刑事毀壞?
如果佢貼我又貼,佢撕走我我是否可以撕返佢走? ...
唔好咁考慮!
人地貼,你又可以貼,
不過搵第二個地方,不要專登挑釁。
我都想睇睇有幾多人支持警方。

放心 唔會有人撕你地

貼咸相,保證無人睇咩反政府

冇得貼,因為係預裝件。

外國有「連儂牆」,
本地有山寨版嘅「含膿場」,
睇個名好毒吓!!

可參考

引用:
原帖由 男E 於 2019-7-12 04:52 PM 發表
可參考

狗頭人

在公共地方貼memo(如街招),本是小事,但不許他人撕除,不許貼反對他們之言,就不合理(公器私用)。。。。若不接納其它意見,只接納同道人,為何不做「連儂車」丶「連儂人」(memo紙貼在私家車丶人(背上紙板)身上,週圍行)?

引用:
原帖由 lokwailau 於 2019-7-12 03:16 PM 發表
如果佢貼我又貼,佢撕走我我是否可以撕返佢走? ...
有人貼支持政府俾人圍呀,仲撕返落黎,佢地成班黑社會黎架,小心呀

佢哋口口聲聲話爭取自由民主,但卻剝奪別人的自由,連別人反對的聲音也容不下

引用:
原帖由 mollymollyt 於 2019-7-12 03:20 PM 發表
放心 唔會有人撕你地
我㝷日係荃灣出口貼左支持香港警察啦!
班係西人只顧自1我精神發泄,邊得閒理其他人。

一大堆乜 "香港人加油"  低B又無聊  除了自high 唔知有乜意義  好似唔同意佢地就唔係香港人咁

問題係係唔係香港人唔通要佢地話事和同意?

引用:
原帖由  於 2019-7-12 04:52 PM 發表

可參考

義士

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-7-17 12:19 PM 發表

我㝷日係荃灣出口貼左支持香港警察啦!
班係西人只顧自1我精神發泄,邊得閒理其他人。
霸完人主場仲鬧人 what??

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]