[其他] 黎智英: 美國人已經知道香港願意為美國而戰鬥

熱賣及精選
如果美國打贏, 第一個斬頭就系佢. 因明知養唔熟.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eltonleung 於 2019-7-13 02:15 AM 發表

美國總統只是識叫中國買大豆
中國主席只是識叫美國咪撚攪華為。香港?WFC!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-7-12 02:52 PM 發表

美國之音
黎智英:香港正在美國的敵營里為美國而戰
至於美國高級官員在會見他時是否承諾支持香港,黎智英沒有對此做出具體說明,而是說,美國官員理解,香港正在為美國而戰。
他說:“他們都一致同意,香港正在(與中共政權)進行一場與美國有著同樣價值觀的戰爭,這意味著,我們在你們的敵人陣營里為你們而戰。我們需要你們的支持,沒有支持,我們就沒有堅持這種抵抗的道德和物質上的手段。你們的支持非常重要。”

...
我地手無吋鐵的年青一代為美國而戰鬥至一兵一卒。就算美國軍事力量如何強大,我地嘅青少年就算只能用地上嘅磚都要對坑美國的入侵!我地的忠勇的媽媽亦會同手無吋鐵的小孩擋下美國任何的子彈!而傳媒亦會張美國嘅惡行公報給全世界!

回覆 引用 TOP

快啲通過法例,捉走條漢奸返大陸好好招待啦

回覆 引用 TOP

嘩!你自己係,就唔好話哂全香港人都係啦,
黎漢奸真係狗黎,不知所謂,教壞青年

我愛挑戰,熱愛長跑游水!

長跑最佳個人時間:
Asics Hong Kong 10k 2016年 35:17秒
渣打半馬2017年挑戰組 1小時17分25秒
渣打全馬2015年挑戰組 2小時52分44秒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-7-12 02:53 PM 發表

吾怪得肥佬同泛民咁驚送中
真相大白,難得廢青咁撚冇腦,俾人利用到盡。

They have no stake in the society which so many people had help to build. That’s why they resolve to all these violent and obstruction causing huge damage to the economy....
簡單直接講,你班曱甴係垃圾廢物。
引用:
原帖由 CS601P 於 2019-7-13 06:24 AM 發表

好多人對條例都一知半解,更廣泛流傳出去....
事件變成成語"曾參殺人"香港版...

某次網上WARGAME開咪,未齊人其間,有位某地居住的香港人,他問起香港近期發生咩事,又示威又遊行..
其中一網友就話香港有條送中條例,跟著解釋....聽到我嚇佐一跳.....
他大約話條例通過,你在香港批評大陸,大陸會引度你返內地受審,跟著話你都知內地法律,證據要自己提供等等...
O下..... ...
我早已說過,逃犯條例係:宣傳不足,是政府無能﹗
                 如果係電視媒體大量宣傳佢一頭半個月,我唔相信唔得﹗
        搞到二百幾萬人上街示威,竟然係為一個殺人犯護航,這些香港人都算係世界創舉了﹗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Play_game 於 2019-7-13 12:08 AM 發表

香港幾時變左為美國而戰

回覆 引用 TOP

大家一直都懷疑暴民唔係為香港而戰,而係為美國等外部勢力而戰,而家大家唔使懷疑啦,係真㗎

請堅守最蠢信諾,不要停止,若停正龜公

好過癮,好好玩,這才是你的人生
引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-7-12 14:52 發表

美國之音
黎智英:香港正在美國的敵營里為美國而戰
至於美國高級官員在會見他時是否承諾支持香港,黎智英沒有對此做出具體說明,而是說,美國官員理解,香港正在為美國而戰。
他說:“他們都一致同意,香港正在(與中共政權)進行一場與美國有著同樣價值觀的戰爭,這意味著,我們在你們的敵人陣營里為你們而戰。我們需要你們的支持,沒有支持,我們就沒有堅持這種抵抗的道德和物質上的手段。你們的支持非常重要。”

...
黎智英公然與美國勾結破壞香港嘅繁榮安定同分裂國家,唔知佢返香港是否可以拘捕佢呢?

利比亞人民嗰陣都曾經為美國而戰,仲成功推返政府

回覆 引用 TOP

邊位呀?代表香港人,又想宣佈自己先係特首呀!死漢奸。你去戰吖,吖埋你仆街冚家子孫出嚟戰吖,香港人想過啲安穩生活都唔得?

回覆 引用 TOP

漢奸只係你地1部份人

回覆 引用 TOP

遊行要舉好大旗:fight for America

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。