• 瀏覽: 3,018
  • 回覆: 16
+2
請政府澄清以下問題:
1.隨意貼街招是吾違法
2.自行清潔街道是否違法

引用:
原帖由 -碌柚 於 2019-7-12 12:54 PM 發表
請政府澄清以下問題:
1.隨意貼街招是吾違法
2.自行清潔街道是否違法
我同意。可惜而家係講邊度人多,邊度惡。500 個街坊冇口罩,圍住5個戴口罩,可以撕得。500個口罩乞依,街坊就唔好逞英雄,不爭一日長短。

撕唔撕係一個問題,但係將呢啲貼街招乞依寫成為義工,傳媒有幾可信,可想而知。吊得。

隨時出人命,我諗地政總署及食環署人員唔會咁易做嘢。
引用:
原帖由 曹木各 於 2019-7-12 12:50 PM 發表

地政總署及食環署人員早上在警員陪同下,到港鐵大埔墟站外行人隧道的「連儂牆」一帶清理違泊單車,多名民主派區議員到場視察。

行動進行約10分鐘,共清理1輛違泊單車。新民主同盟的任啟邦指,清理單車行動與以往相若,並無特別加派 ...

吾會清幅牆,只要風波一日未平息,相信有一大段時間,見到連儂.........,其立場支持者放心吧。

弱勢政府

都話靠食環,嘥氣

區議員議員咁支持垃圾周街貼
唔係為地區市民服務,改善環境

一個連警總局都可以被圍,
立法會可以拆的地方,
仲想有法治,
小市民自求多福啦
唔係被打都冇人幫

有個親戚剛移民去新加坡
怕左班黃X
搞到香港烏煙瘴氣

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-7-12 01:04 PM 發表
隨時出人命,我諗地政總署及食環署人員唔會咁易做嘢。

食環員工沒人工? 之後捉垃圾蟲就唔好太太聲。  正廢柴。

由班港獨洋奴週圍黐囉;
口駡兩句便算 千其咪正面衝突 中了港獨計 亦免為警方添煩添亂...

引用:
原帖由 PacificIslander 於 2019-7-12 01:01 PM 發表

我同意。可惜而家係講邊度人多,邊度惡。500 個街坊冇口罩,圍住5個戴口罩,可以撕得。500個口罩乞依,街坊就唔好逞英雄,不爭一日長短。

撕唔撕係一個問題,但係將呢啲貼街招乞依寫成為義工,傳媒有幾可信,可想而知。吊得。 ...
街坊莫逞一時之氣跌入挑事者的陷並,
把事情鬧大只會讓對方收廣告之效,
視而不見冷寞對待是我們最好的回應。

引用:
原帖由 PacificIslander 於 2019-7-12 01:01 PM 發表

撕唔撕係一個問題,但係將呢啲貼街招乞依寫成為義工,傳媒有幾可信,可想而知。吊得。 ...
我既問題係隨意貼街招是否違法
當然,我知道以而家民意,清牆難度極高, 但呢個係幾時"執法"問題
我吾強迫食環要即刻清牆, 但貼街招是否違法問題,政府一定要立即澄清!

“多名民主派區議員到場視察” ---> 呢班政棍連民生都可以唔理,走去保護d memo紙,佩L服

引用:
原帖由 yeunga13 於 2019-7-12 01:07 PM 發表
弱勢政府
Hate to say but 香港已經變成 "誰惡 誰正確" 的地方了!

主題標籤 #地政總署
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]