• 瀏覽: 50,655
  • 回覆: 459
  • 追帖: 4
+18
引用:
原帖由 wingsyip 於 2019-7-12 02:28 PM 發表

拉你老母
https://www.facebook.com/groups/hongkongaction/permalink/2776297722397852?sfns=mo

即係閣下意思認為
反黃絲撕memo比人拉就合理
黃絲撕人 memo 就要拉我老母?

引用:
原帖由 男E 於 2019-7-12 02:02 PM 發表
小心假藍行為!
因為「連儂牆」目的不是宣傳他們所謂理想,
實質係制造更多爭拗, 社會動盪, 挑釁情緒, 最後只益了外部勢力, 衰了香港!
美國佬嘅焦土政策實行中

外國勢力

引用:
原帖由 ILoveSwim 於 2019-7-12 02:42 PM 發表

我人多, 去姦你老母全家都得啦, 白痴竹
關咩人多事? 你個有問題去睇醫生啦

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2019-7-12 12:32 PM 發表
有鑑於黃色暴徒已邪惡至極點,從今開始,不管是我認識的,不認識的。只要我知道其是支持犯氓,或投票給犯氓,以至支持暴亂,甚至參予暴亂者,此等生物及南亞,若遇到困難,或有危難時,我不會給予幫助及救援,立此為據,沒有完結限期。
此等生物若需要幫助,金錢,請找黎賤英及犯氓。 ...
X2支持

嗱~南亞狗收錢做嘢嘞,幾時將佢哋掟返去大陸搶斃,佢哋係由大陸偷渡黎,中央快幫香港除害呀,周街都係哩D臭蟲冚家鏟。

唔怪之橫屍唔去反南亞人啦,原來係齊齊亂港蛇鼠一窩

引用:
原帖由 東南亞 於 2019-7-12 02:43 PM 發表
中年男子被捕係因拍跌其他人的手提電話,刑事毀壞他人財物被捕,唔係因為撕走貼紙而被捕
香土真多弱智
你試吓去撕啦

引用:
原帖由 男E 於 2019-7-12 02:02 PM 發表
小心假藍行為!
因為「連儂牆」目的不是宣傳他們所謂理想,
實質係制造更多爭拗, 社會動盪, 挑釁情緒, 最後只益了外部勢力, 衰了香港!9909430
👍👍👍 
睇得通,背後,民主派班垃圾

引用:
原帖由 -碌柚 於 2019-7-12 12:30 PM 發表
修訂《逃犯條例》草案的爭議,對社會各界造成難以修補的撕裂,全港多區因為反修例而「遍地開花」的連儂牆,亦接連出現多宗市民之間的衝突。昨(11日)深夜11時許,港鐵長沙灣站C2出口對開的連儂牆亦發生同類事件,據悉一名中年男子,撕走連儂牆多張memo紙,與現場人士一度爭執及推撞。期間,一名南亞裔男子,疑不值其所為,出手拳毆撕紙男致倒地。南亞漢事後逃去,撕紙男則涉嫌「刑事毀壞」被捕。

https://c ...
打得好, 好治癒

南亞好野!

標題黨出沒,條友打爛人哋電話呀。

引用:
原帖由 kwkincheng 於 2019-7-12 14:37 發表

首先, 從無一條法例授權市民執法, 例如你明知你老闆飲左酒去揸車, 法例從來無叫你拉你告你老版,但當然如你加句叫你老闆揸車, 你就反而犯左教唆罪, 再例如佔中有人向肥佬黎掟臭肥, 個礦工救生員將個掟肥人五花大梆等警察來拉人, 救生佬反被告非法禁錮

所以街坊真係無權撕去牆上人地財產, 甘如果得, 又試去你去“沖公”小飯d貨, 所以人地真係可以告佢搶野, 至於狗屎, 如狗主走出來話督 ...
這點好多人也想過。
相信法庭要看條例與環境來判案。 法官好多位可以由他演繹的。
真不應只貼不能撕。跟著其他人又貼。

引用:
原帖由 wingsyip 於 2019-7-12 02:29 PM 發表

黃絲女頂唔頂得順啲Black Dark Jer Jer先
Once gone black, never go back

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]