• 瀏覽: 23,702
  • 回覆: 6
+2
引用:
原帖由 前期巨大的OL 於 2019-7-12 10:48 AM 發表
中國呢幾年無論喺政治上、經濟上同國力上不斷衰退,受到中美貿易戰、外資撤離、股市下跌、失業率上升,而且國內遭受人權問題、民族矛盾、民怨爆發等等。

如果中國真係爆發內戰,我個人認為應該會係一場多個地方武裝勢力、多個國家介入嘅全面混戰,可能會比中日戰爭同國共內戰更加慘烈,隨時生靈塗炭!

究竟中國未來幾年會唔會爆發內戰?各位香港討論區嘅朋友,歡迎留言並表達你嘅睇法! ...
武統算唔算中國內戰?

引用:
原帖由 前期巨大的OL 於 2019-7-12 04:12 PM 發表

台灣本身就是一個國家,雖然只有十幾個國家承認,台灣有自己的政府、憲法和軍隊。應該是兩國戰爭 。
聯合個唔承認嘅所謂國家!

你一個人都可以成立一個國
找十來個朋友承認便是了

引用:
原帖由 sf212 於 2019-7-12 04:17 PM 發表
國共內戰, 好似從來冇講過打完... 家下重開金門炮戰, 定點定時, 一三五你打, 二四六佢打, 其實都不失為一個好節目. 
再來唔係金門炮戰
係台灣炮戰

賀一賀所謂嘅蔡總統
經美外訪,

雙計下注,
依舊賭一把!

隨時又少個邦交國!

引用:
原帖由 chuchioy123 於 2019-7-16 04:39 PM 發表

咁中共幾年立國 幾時先比聯合國確立地位...不如你黎解釋下
你成本咪好低?

噏兩句,我去找資料比你!
敬業啲好唔好!

打機都有機會成為世界冠軍,
打手好似無世界冠軍頭銜的!

搵多啲啦!

引用:
原帖由 chuchioy123 於 2019-7-16 06:36 PM 發表

下 我就咁都講到比你聽啦 成本? 你咁都要上網搵資料呀?你水平咁低架?你咁愛國 唔係連中華人民共和國幾時立國同幾時入聯合國都唔知呀?定你唔敢答姐? ...
繼續啦!

大家一起呃分,
可惜香討啲分都買唔到野嘅!

引用:
原帖由 chuchioy123 於 2019-7-16 07:43 PM 發表

做乜姐 怕政治唔正確呀?岩岩唔係好大聲講未被聯合國承認就唔算國家 咁中共係1949年10月1日到1971年10月 呢段時間係咩狀態
好心講之前用下個腦諗下先講 ...
香討啲分老鬼土,
淨係用嚟比版主扣分!

記住數先再比版主,
秋後算賬!

無恥!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]