中國爆發內戰嘅機會率有幾高?

引用:
原帖由 chenflie 於 2019-7-14 11:54 PM 發表

就算唔用先進武器。大家搞鎮壓。冷兵器對警棍。 維吾爾都打唔過金頭發塔吉克勇士。 所以新疆經常動用佢地維持治安。
新疆嘅所為恐怖分子,專業程度簡直笑話!

熱賣及精選
引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-7-14 11:55 PM 發表

新疆嘅所為恐怖分子,專業程度簡直笑話!
而且佢地同香港一樣。好怕西人…  所以一見西人部隊,即刻9縮…

而好奇怪,無論香港或者大陸。 最忠於政府個部隊…都係金頭發 白皮膚個西人民族

回覆 引用 TOP

聽泛民,歐美就會内戰!

回覆 引用 TOP

強人倒台(近平唔知算唔算?)權力出現真空時.共產黨唔係鐵板一塊 地區山頭主義一直存在 簿稀來果次算係最接近武裝叛變

絕對不會

回覆 引用 TOP

中國正在處於政治軍事經濟 急速上升的發展勢頭, 機會處處,人民生活普遍富足, 內亂只會發生在國家經濟崩潰,民不聊生 的情況下, 所以現在的中國絕對不會發生內亂!

武器裝備從何而來?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-7-15 01:20 AM 發表

中國正在處於政治軍事經濟 急速上升的發展勢頭, 機會處處,人民生活普遍富足, 內亂只會發生在國家經濟崩潰,民不聊生 的情況下, 所以現在的中國絕對不會發生內亂! ...
通常「強」到一定程度就會自大同對外擴張 好彩貿易戰俾中國認清自己實力不如人 唔係的話就會俾厲害了我的国呢種思想洗腦

引用:
原帖由 進擊邊緣人 於 2019-7-15 02:09 AM 發表

通常「強」到一定程度就會自大同對外擴張 好彩貿易戰俾中國認清自己實力不如人 唔係的話就會俾厲害了我的国呢種思想洗腦
美國就係一個好例子,佢著定國勢會走下坡, 大勢所趨!

回覆 引用 TOP

我由細睇到大傳媒都系中國系先會分裂,經濟崩潰,現在是衰退到現在30年了,點解好似同我現實中睇的完全相反

最好的例子就是,民主,自由的台灣居然容不下提倡''民主自由''的蘋果日報,而沒有普選,獨裁的中國香港却任由其繼續興風作浪
美國是甚麼?不就是世界上最大的騙子,攞住個"民主,自由"的神主牌去指控別人行騙而已.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 進擊邊緣人 於 2019-7-15 12:19 AM 發表

強人倒台(近平唔知算唔算?)權力出現真空時.共產黨唔係鐵板一塊 地區山頭主義一直存在 簿稀來果次算係最接近武裝叛變
中國自古統治對派系問題十分敏感, 你想多了.

回覆 引用 TOP

遍地轮子

回覆 引用 TOP

台獨意味內戰,機率有幾高不知道!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vule2011 於 2019-7-12 07:06 PM 發表

以前蘇聯統治成個東歐,而家蘇聯去咗邊?
中國內戰,分裂,各個省份獨立成為新國家有咩咁出奇!
前蘇聯唔係一個國家,你搞清楚先

回覆 引用 TOP

主題標籤 #中美貿易戰
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。