• 瀏覽: 23,693
  • 回覆: 173
+2
引用:
原帖由 chenflie 於 2019-7-14 11:54 PM 發表

就算唔用先進武器。大家搞鎮壓。冷兵器對警棍。 維吾爾都打唔過金頭發塔吉克勇士。 所以新疆經常動用佢地維持治安。
新疆嘅所為恐怖分子,專業程度簡直笑話!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-7-14 11:55 PM 發表

新疆嘅所為恐怖分子,專業程度簡直笑話!
而且佢地同香港一樣。好怕西人…  所以一見西人部隊,即刻9縮…

而好奇怪,無論香港或者大陸。 最忠於政府個部隊…都係金頭發 白皮膚個西人民族

聽泛民,歐美就會內戰!

強人倒台(近平唔知算唔算?)權力出現真空時.共產黨唔係鐵板一塊 地區山頭主義一直存在 簿稀來果次算係最接近武裝叛變

絕對不會

中國正在處於政治軍事經濟 急速上升的發展勢頭, 機會處處,人民生活普遍富足, 內亂只會發生在國家經濟崩潰,民不聊生 的情況下, 所以現在的中國絕對不會發生內亂!

武器裝備從何而來?

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-7-15 01:20 AM 發表
中國正在處於政治軍事經濟 急速上升的發展勢頭, 機會處處,人民生活普遍富足, 內亂只會發生在國家經濟崩潰,民不聊生 的情況下, 所以現在的中國絕對不會發生內亂! ...
通常「強」到一定程度就會自大同對外擴張 好彩貿易戰俾中國認清自己實力不如人 唔係的話就會俾厲害了我的國呢種思想洗腦

引用:
原帖由 進擊邊緣人 於 2019-7-15 02:09 AM 發表

通常「強」到一定程度就會自大同對外擴張 好彩貿易戰俾中國認清自己實力不如人 唔係的話就會俾厲害了我的國呢種思想洗腦
美國就係一個好例子,佢著定國勢會走下坡, 大勢所趨!

我由細睇到大傳媒都系中國系先會分裂,經濟崩潰,現在是衰退到現在30年了,點解好似同我現實中睇的完全相反

遍地輪子

台獨意味內戰,機率有幾高不知道!

引用:
原帖由 vule2011 於 2019-7-12 07:06 PM 發表

以前蘇聯統治成個東歐,而家蘇聯去咗邊?
中國內戰,分裂,各個省份獨立成為新國家有咩咁出奇!
前蘇聯唔係一個國家,你搞清楚先

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]