• 瀏覽: 22,896
  • 回覆: 173
引用:
原帖由 前期巨大的OL 於 2019-7-12 04:12 PM 發表

台灣本身就是一個國家,雖然只有十幾個國家承認,台灣有自己的政府、憲法和軍隊。應該是兩國戰爭 。
聯合個唔承認嘅所謂國家!

你一個人都可以成立一個國
找十來個朋友承認便是了

熱賣及精選
綜觀各項明顯因素,中國內戰機會等於零, 可見將來完全沒有機會發生! 反而美元國際地位走下坡,如果信用破產!美國爆發內戰或被入侵的機會非常大!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前期巨大的OL 於 2019-7-12 11:55 AM 發表

新疆有東伊運同埋東突厥斯坦解放組織,西藏可能會有印度支持,至於中國本土反抗勢力可能會有美國同歐洲國家支持!
新疆嗰啲真係唔好提,仲停留喺 揸把刀去斬人冷兵器時代, 如何戰勝裝備先進戰力超強且數量龐大嘅解放軍? 簡直等於自殺!

引用:
原帖由 sf212 於 2019-7-12 04:17 PM 發表

國共內戰, 好似從來冇講過打完... 家下重開金門炮戰, 定點定時, 一三五你打, 二四六佢打, 其實都不失為一個好節目. 
再來唔係金門炮戰
係台灣炮戰

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vule2011 於 2019-7-12 11:58 AM 發表

中國內戰嘅機會非常大!新疆,西藏,,台灣,香港,澳門,雲南,黑龍江地區一帶都係將來肯定要獨立嘅國家,而且機會係非常大,所以內戰係免不了! ...
你講個地區憑乜嘢? 香港為例,就憑幾條靚仔掟幾舊磚?

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-7-12 04:24 PM 發表

新疆嗰啲真係唔好提,仲停留喺 揸把刀去斬人冷兵器時代, 如何戰勝裝備先進戰力超強且數量龐大嘅解放軍? 簡直等於自殺!
你有冇聽過東伊運同埋東突厥斯坦解放組織?佢哋大部分都係維吾爾族,一旦中國攻台,佢哋會從巴基斯坦、阿富汗同中亞跨境解放新疆!

賀一賀所謂嘅蔡總統
經美外訪,

雙計下注,
依舊賭一把!

隨時又少個邦交國!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前期巨大的OL 於 2019-7-12 04:26 PM 發表

你有冇聽過東伊運同埋東突厥斯坦解放組織?佢哋大部分都係維吾爾族,一旦中國攻台,佢哋會從巴基斯坦、阿富汗同中亞跨境解放新疆!
有聽過,請問佢哋有幾多數量,有冇先進常規武器? 有冇戰略武器?

回覆 引用 TOP

打台灣機率相信是存在

回覆 引用 TOP

將來老美比中國內亂機會更大。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-7-12 04:25 PM 發表

你講個地區憑乜嘢? 香港為例,就憑幾條靚仔掟幾舊磚?
以前蘇聯統治成個東歐,而家蘇聯去咗邊?
中國內戰,分裂,各個省份獨立成為新國家有咩咁出奇!

4大超級武器已全部被搓乸(豬乸)掌握:
1-偷
2-呃
3-拐
4-騙
「蟍」害了! 你的「蟈」!
引用:
原帖由 vule2011 於 2019-7-12 07:06 PM 發表

慢慢等下!

睇下中國分裂先定武統台灣先!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-7-12 04:13 PM 發表

點解我睇到同樓主剛剛相反,中國近幾年喺政治上軍事上經濟上都在穩步上升當中,何來衰退呢?
支爆係佢地唯一寄託

引用:
原帖由 vule2011 於 2019-7-12 07:06 PM 發表

蘇聯經濟崩潰,國力支撐唔到,所以分裂,依家中國要錢有錢要人有人, 國力強勁 ,科技先進,民心歸一,何來分裂之理?

引用:
原帖由 pooh24680 於 2019-7-12 07:28 PM 發表

支爆係佢地唯一寄託
同地球末日論一樣,傻仔先至會信!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]