• 瀏覽: 137,819
  • 回覆: 1,013
  • 追帖: 5
+44
1.被炒吉野家員工:sd份cv比另一間公司
HR問:啊乜生,你份cv話係吉野家道做,做得咁好,點解唔做。
被炒吉野家員工:O嘴
2.被炒吉野家員工:sd份cv比同一間公司
HR問:啊乜生,點解你個幾年空白,你可吾可以解釋一下
被炒吉野家員工:哦!我個幾年唔係香港(瀨有型)所以空白
正是講又c,唔講又c
到個間公司請,你上司又黃色,試問個上司會唔會潛伏佐咁多年會唔會放個炸彈係身邊

引用:
原帖由 ke2011 於 2019-7-13 04:10 AM 發表
Get 唔到廣告有什麼問題,莫非有人自己對號入座?
為乜黑衣話吉野家炒人係政治迫害呢?

公器私用嘅仆街,抵炒

引用:
原帖由 lovecpc 於 2019-7-12 09:09 AM 發表

同意
我們一眾愛黨擁黨的必全力支持吉野家
為黨國企業出一分力
吉野家專營權都夠膽買
政協先生
叫反崇日人仕情何以堪

引用:
原帖由 ke2011 於 2019-7-13 04:10 AM 發表
Get 唔到廣告有什麼問題,莫非有人自己對號入座?
非常不民主
沒言論自由
倒退

解僱冇用,請推吉野家聲明道歉

引用:
原帖由 PixieHo 於 2019-7-12 12:24 PM 發表

我無話唔炒得,炒人根本唔需要理由,補足錢就得。
話獅子狗導致公司損失都幾好笑,自己賣獅子狗又算唔算抽水?!
會唔會係自己表明政治立場導致生意損失得唔得?

太多可能性了 ...
最簡單一樣嘢就係佢未得到公司consent而代表公司講咗啲公司並未確認嘅說話咪炒囉!

炒佢唔一定係代表老闆嘅政治立場against黃色,私人企業為嘅就係賺錢,唔係俾人隨便騎劫作為政治宣傳工具。

掉返轉講,如果佢嘅廣告部係抽黃水討好藍色,例如出廣告話:雞蛋用嚟食唔係攞嚟擲。老闆都一樣會炒佢。重點係你唔可以在沒有consent情況下私自將公司捲入政治。

至於你問吉野家賣獅子狗算唔算抽水?
梗係唔算啦!美x大x樂端午節賣粽根本無問題,但如果…佢地賣廣告時話:"知你鍾意食蛇齋餅粽,不過我哋啲粽要錢買嘅,無得送嘅,不送粽(諧音不送中)" ,呢吓就係政治抽水囉,係佢自己用廣告將自己捲入政治。

如果你咁都唔明,你表面中立真心黃嘅機會都幾高。

其實所有公司都應該以吉野家為榜樣,凡有員工參加破壞社會安寧,一律解顧

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-7-12 03:11 PM 發表

其實,我讀書少,唔識字,又唔係好明,呢三個字即係點解呢?而且仲要女人著,係咪即係話可以任意交男人?令嗰度自由呢?如果係做呢啲人老公同男友真慘,係男人都可以自由...下刪一百字。 ...
簡單D講"公廁"

引用:
原帖由 james@zeta 於 2019-7-12 09:12 AM 發表
慈母又玻璃心啦
班暴徒最驚係乜?咪就係俾人拉俾人告囉~!每個「訴求」都係出嚟乞求叫人地唔追究暴動,特赦佢囉~乜你地好驚咩?

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-7-12 07:03 PM 發表

其實,所有嘢都同中國有關,例如香港身分證、香港特區護照,至好就唔好用,咁先係勇...
哦.咁連自己條命都唔要....

引用:
原帖由 四眼仔 於 2019-7-12 09:04 AM 發表
記者冼國強報道:對於旗下企業吉野家發布疑似「辱警」廣告,全國政協委員、香港合興集團有限公司總裁洪明基表示,事先不知情和極為憤怒,強調有關廣告已刪除,外包廣告公司已解約,負責廣告事務的公司員工已被解聘。
7月10日,針對大埔「連儂牆」出現含有個別警員資料的紙張,涉嫌違反私隱,約60名防暴警察到大埔港鐵站行人隧道,清除有關紙張。有激進網民侮辱警方為「撕紙狗」。
香港吉野家卻在此時在Facebook ...
濫用職權、咁就無咗份工、個後生仔底死、
他日都好難有僱主信任、咁就一世、可以移民啦。

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-7-12 07:04 PM 發表

又唔聽書,講書你又唔留心,自己番去第一頁睇啦...
理解力低下係暴力份子通病

師兄放心個班仆街一定唔會唔做一聽到就冇尾班車搭即刻走夾唔抖就知班友咩料啦!講就兇狠做就碌能

抵抄

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]