• 瀏覽: 138,076
  • 回覆: 1,013
  • 追帖: 5
+44
引用:
原帖由 四眼仔 於 2019-7-12 09:04 發表
記者冼國強報道:對於旗下企業吉野家發布疑似「辱警」廣告,全國政協委員、香港合興集團有限公司總裁洪明基表示,事先不知情和極為憤怒,強調有關廣告已刪除,外包廣告公司已解約,負責廣告事務的公司員工已被解聘。
7月10日,針對大埔「連儂牆」出現含有個別警員資料的紙張,涉嫌違反私隱,約60名防暴警察到大埔港鐵站行人隧道,清除有關紙張。有激進網民侮辱警方為「撕紙狗」。
香港吉野家卻在此時在Facebook ...
炒得好。

引用:
原帖由 lovecpc 於 2019-7-12 09:09 AM 發表

同意
我們一眾愛黨擁黨的必全力支持吉野家
為黨國企業出一分力
對!我們身體力行支持愛國愛黨精神!
以後3餐只吃吉野家
黃人不幫襯,我們訓身支持

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-7-12 09:34 AM 發表

其實個廣告正面得不得了~
佢叫人唔好講獅子狗, 要叫竹輪, 我真心唔明點解可以解讀為辱警
這個時間……出這樣,就算不是支持,已經有問題,學記者話某些政治人物,都無政治觸覺

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-7-12 09:20 AM 發表
多謝你呀吉野家~
以後唔會再幫襯, 唔駛諗去邊食乜咁煩lu 
連食吉野家都要諗,唔知係大屍品味高定係太有錢。

示威者昨天食左吉記要唔要嘔返出來?

炒魷就算?令公司損失應該告佢。

黃絲玻璃心,自殺潮開始

噢!抽中火水,係外包職員係咪無睇清合興老闆個背景呀?

提示: 違規內容已被屏蔽
一定要民事追討該名員工對公司引致嘅損失

有諗過後果?
無諗過後果?

有無諗過後果?

黃黃玻璃心,陰公豬,尋日仲食吉野家c子9撐黃,快d揾公厠呵返出來。😂

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2019-7-12 09:50 AM 發表

連食吉野家都要諗,唔知係大屍品味高定係太有錢。
除非食開狗糧啫, 否則正常香港人, 要出街食飯, 諗下去邊度食有幾奇呢?

窮鬼邊有錢出街食飯呀 吉嘢都唔平呀 返屋企食完飯先再出街攪嘢啦

哈哈,呢條友仔唔使收港幣,即刻可以去收尾金了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]