• 瀏覽: 138,060
  • 回覆: 1,013
  • 追帖: 5
+44
罷食吉野家

引用:
原帖由 lovecpc 於 2019-7-12 09:09 AM 發表

同意
我們一眾愛黨擁黨的必全力支持吉野家
為黨國企業出一分力
支持日本企業?幫日軍揾軍費?

引用:
原帖由 向楓 於 2019-7-12 09:24 AM 發表

牛肉飯!正!
食一次牛肉飯  日軍多一份軍費 儲夠軍費又可公人攻打 再揾慰安x

引用:
原帖由 四眼仔 於 2019-7-12 09:04 AM 發表
記者冼國強報道:對於旗下企業吉野家發布疑似「辱警」廣告,全國政協委員、香港合興集團有限公司總裁洪明基表示,事先不知情和極為憤怒,強調有關廣告已刪除,外包廣告公司已解約,負責廣告事務的公司員工已被解聘。
7月10日,針對大埔「連儂牆」出現含有個別警員資料的紙張,涉嫌違反私隱,約60名防暴警察到大埔港鐵站行人隧道,清除有關紙張。有激進網民侮辱警方為「撕紙狗」。
香港吉野家卻在此時在Facebook ...
獅子狗,真係小學雞...唔死都無用

抽水咁都炒得人,吉野家等被圍啦...

思想幼稚,一個人搞死個外包商,其他人被連累

所有老板小心這人,隨時再玩政治,害死你公司

引用:
原帖由 四眼仔 於 2019-7-12 09:04 AM 發表
記者冼國強報道:對於旗下企業吉野家發布疑似「辱警」廣告,全國政協委員、香港合興集團有限公司總裁洪明基表示,事先不知情和極為憤怒,強調有關廣告已刪除,外包廣告公司已解約,負責廣告事務的公司員工已被解聘。
7月10日,針對大埔「連儂牆」出現含有個別警員資料的紙張,涉嫌違反私隱,約60名防暴警察到大埔港鐵站行人隧道,清除有關紙張。有激進網民侮辱警方為「撕紙狗」。
香港吉野家卻在此時在Facebook ...
所以之前有post話唔好請黃人係正確,利用職權便利無視公司利益,如果因係尼件事公司損失直頭可以告到佢訓街。

思想幼稚,一個人搞死個外包商,其他人被連累

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-7-12 09:10 AM 發表
點解唔報警拉個職員?
什麼罪?

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-7-12 09:34 AM 發表

其實個廣告正面得不得了~
佢叫人唔好講獅子狗, 要叫竹輪, 我真心唔明點解可以解讀為辱警
傻西廢青咪唔撚明囉

引用:
原帖由 james@zeta 於 2019-7-12 09:12 AM 發表
慈母又玻璃心啦
夠膽窒你老母?你真不孝!

引用:
原帖由 kcondog 於 2019-7-13 12:55 AM 發表

係,去做食環,負責撕紙!
食環唔做呢d野 係外判比d 最低工資做嫁!

引用:
原帖由 james@zeta 於 2019-7-12 09:12 AM 發表
慈母又玻璃心啦
傻西又柒了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]