• 瀏覽: 22,293
  • 回覆: 199
+12
吓, 竟然有啲咁嘅事, 比人打到骨折? 之前佢地成班圍人, 搶手機, 好型好威㗎, 又會打警察, 掟磚, 衝立法會㗎, 而家改變戰略, 扮弱者, 扮可憐搏同情呀? 保護含膿牆? 咁中意貼, 返自己屋企貼喇。

乞兒人續個區去倒米

只許暴徒打人,不許義士反擊!!!!

自己出手先打人,唔夠打又斷手,而家賊咸捉賊,可恥

引用:
原帖由 牙擦蘇 於 2019-7-12 05:58 AM 發表
自己出手先打人,唔夠打又斷手,而家賊咸捉賊,可恥
你在塲?

依家貼紙牆對暴徒緊要過其他嘢咁
下次為個貼紙牆捐軀了

引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2019-7-12 04:18 AM 發表
黃x整連儂牆遍地開花,有支持修例居民睇唔過眼,撕掉連儂牆,警察為討好黃x,竟以刑毀拘捕!撕掉胡亂張貼Memo紙算刑毀?
黃絲胡亂張貼,政府可以任由犯法,不肯清除,引致其他立場不同居民憤慨,不希望被騎劫,因此冒險自己清除!竟然被拉!
事發係長沙灣,一男子撕掉連儂牆後被警察以刑毀拘捕! ...
唔使響度到處貼搞分化,你係黃絲扮藍,警察幾時有拉過人刑毀

引用:
原帖由 牙擦蘇 於 2019-7-12 06:00 AM 發表

唔洗咁講咩分化!我係好具體例子去講,你可以用理智回應我,唔係求其一句「唔好分化」

引用:
原帖由 牙擦蘇 於 2019-7-12 06:00 AM 發表

長沙灣呀!你無睇報紙?我登比你睇

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2019-7-12 03:35 AM 發表
呢班暴徒廢青開始打「可憐牌」!

之前打差佬好勇㗎喎!
毀壞立法會好夠pop㗎喎!
走去圍警局都夠膽㗎喎!

忽然摛日又出一個死士俾人打幾拳,今日又有人俾人打到骨折咁L陰公豬呀?
之後又出啲女仔俾人非禮,大肚婆俾人推之類之類啦?

上連登睇下,班年輕人一邊討論「如何用人海掩護可以打差佬又拉你唔到」「如何打人時其他兄弟要圍站避免有人拍片」等等,之後一邊又扮可憐⋯

有時覺得班後生仔的陰毒,並非坊間所 ...
扮可憐都唔會令人轉態

引用:

修訂《逃犯條例》草案的爭議,對社會各界造成難以修補的撕裂,全港多區因為反修例而「遍地開花」的連儂牆,亦接連出現多宗市民之間的衝突。昨(11日)深夜11時許,港鐵長沙灣站C2出口對開的連儂牆亦發生同類事件,據悉一名中年男子,撕走連儂牆多張memo紙,與現場人士一度爭執及推撞。期間,一名南亞裔男子,疑不值其所為,出手拳毆撕紙男致倒地。南亞漢事後逃去,撕紙男則涉嫌「刑事毀壞」被捕。

引用:

你有無野講?

引用:
原帖由 AmemEvol 於 2019-7-12 04:45 AM 發表
是把黑勢力一掃而空的大好機會
又可大賺民心
一舉兩得
掃黑勢力,咁要靠警方輯拿兇徒先得啦!
大埔之前黑之亂,係咪巳經爭好哂啦!

咁容易骨折肯定係骨質疏鬆,睇過一個廣告有隻奶粉飲咗對脆骨好,但好似係老人家飲,但都去藥房問下啦。

引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2019-7-12 06:05 AM 發表

修訂《逃犯條例》草案的爭議,對社會各界造成難以修補的撕裂,全港多區因為反修例而「遍地開花」的連儂牆,亦接連出現多宗市民之間的衝突。昨(11日)深夜11時許,港鐵長沙灣站C2出口對開的連儂牆亦發生同類事件,據悉一名中年男子,撕走連儂牆多張memo紙,與現場人士一度爭執及推撞。期間,一名南亞裔男子,疑不值其所為,出手拳毆撕紙男致倒地。南亞漢事後逃去,撕紙男則涉嫌「刑事毀壞」被捕。 ...
又有毆打行為,警方真忙啊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]