• 瀏覽: 43,667
  • 回覆: 332
  • 追帖: 5
+15
反紅媒

引用:
原帖由 henryccccccc 於 2019-7-11 11:25 PM 發表
南華早報》專欄作者Alex lo大讚香港警察係全球最佳,更以懦夫蒙面示威者為恥,講得好!而網上有心人將英文全文翻譯為中文,全文如下:

香港警隊力保亞洲最優秀警隊地位

即使示威者包圍警察總部,警務人員仍然表現極度克制。那些批評香港警務人員的西方國家,理應先檢討自己國家警隊的行為。

六月十二日,警方以一般防暴裝備及策略應對本地激進分子及示威者的暴力行為,但外國媒體和政府卻把事件形容得仿如「天 ...
西方國家一直係雙重標準嘅啦~
自己做乜都得,人哋做就唔得!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-7-12 01:20 AM 發表

有冇人知哩條仆街叫乜名?喺邊度做嘢?

我都想知,咁大個車頭相都冇人起佢底?

Alex Lo 邊個嚟架?
呢度冇人識佢喎

仲有良心報...

而家政府打算將警隊推向泛民陣營,因為警隊被內外夾擊政府繼續食花生。只要警隊歸泛民陣營,佢哋就唔會再俾記者醫護同議員屌,仔女都不會再被欺凌。

說得合理

引用:
原帖由 tinnit 於 2019/7/11 23:29 發表
南早咁夠膽講出真相  小心俾港獨區諾軒譚文豪攻擊...
用背心炸彈??

黃衛兵全部懦夫

終於有份唔係偏頗報導新聞嘅報紙

引用:
原帖由 理+誠 於 2019-7-11 11:31 PM 發表
會唔會又被打成「紅媒」,小心被人圍。
It already is, Jack MA bought it few years ago. 

引用:
原帖由 henryccccccc 於 2019-7-11 11:25 PM 發表
南華早報》專欄作者Alex lo大讚香港警察係全球最佳,更以懦夫蒙面示威者為恥,講得好!而網上有心人將英文全文翻譯為中文,全文如下:

香港警隊力保亞洲最優秀警隊地位

即使示威者包圍警察總部,警務人員仍然表現極度克制。那些批評香港警務人員的西方國家,理應先檢討自己國家警隊的行為。

六月十二日,警方以一般防暴裝備及策略應對本地激進分子及示威者的暴力行為,但外國媒體和政府卻把事件形容得仿如「天 ...
正義市民心聲!

引用:
原帖由 tinnit 於 2019-7-11 11:29 PM 發表
南早咁夠膽講出真相  小心俾港獨區諾軒譚文豪攻擊...
低B仔不值放在眼內

引用:
原帖由 so5472 於 2019-7-12 01:52 AM 發表

正義市民心聲!
🎶時辰未到    擾亂世間是強盜    
     若然未報    只是我心狠不到 🎶

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]