• 瀏覽: 75,442
  • 回覆: 515
  • 追帖: 3
+9
引用:
原帖由 lewark 於 2019-7-11 11:36 PM 發表

總之就不要來將軍澳。
多私樓,垃圾堆田區

引用:
原帖由 你性土論 於 2019-7-11 09:28 PM 發表
社區自救,區區驅黃,鄰里互助,社區安寧
酣戰春雲湛碧血 

引用:
原帖由 lewark 於 2019-7-11 09:06 PM 發表
將軍澳是一個休閒城市,又是出名的運動之都,居民生活安逸,區內設施完備。
將軍澳是在政治動盪環境下的避風港,有人發起在將軍澳遊行表達對政府有訴求,區內市民表示這是不合適,將軍澳並非政府總部所在地,在區內遊行是一種極擾民的行為,破壞居民休閒使用公用設施的權利。
遊行不單不能向政府提甚麼意見,反而是將群眾鬥爭帶入區內。令休閒的生活環境受到衝擊。
所以,將軍澳居民正醞釀反對區內遊行行動,向政治鬥爭者說不。 ...
為什麼不攪取消和剪回鄉證大會呢?

人地依家係實戰訓練,有計劃同秩序咁去區區訓練戰爭搞手,作長期的鬥爭準備!
你哋不歡迎就最好,正好作為實戰訓練的對手,玩得越大實戰訓練就越有成效!

所謂“示威遊行”,根本就係“搞事遊行”!

區區都唔會歡迎班

佢哋遊行到將軍澳,會唔會畀啲居民打到頭破血流呢?

引用:
原帖由 lewark 於 2019-7-11 23:36 發表

總之就不要來將軍澳。
因為示威大老闆總部 生果日報 係TKO 所以唔準去

我諗啲暴徒連元朗都唔敢入, 驚畀人打死!

將軍澳好多家庭,好多小朋友,梗係唔想班暴徒嚟搞破壞啦

引用:
原帖由 x747x 於 2019-7-11 09:13 PM 發表
成班痴孖筋嘅人喺自己區遊行示威梗係唔想啦!
幫幫手,人地做實戰訓練,係需要對手嘅!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-7-11 23:41 發表
佢哋遊行到將軍澳,會唔會畀啲居民打到頭破血流呢?
上次調景嶺 搞MTR 訪問都有人話無阻礙, 今次都係差不多姐

引用:
原帖由 jlam829 於 2019-7-11 09:58 PM 發表
我估幕後策划要區區都搞果一班人,都係諗住要保持炒作熱度,等待區議會選舉。
無錯,其實區區都攪連儂牆,只係將支持佢哋嘅聲音再放大,做到全港18區遍地開花嘅現象。

但事實上係騎劫左反對佢哋嘅聲音,反對咁樣做嘅人根本唔會同佢哋玩埋一份去貼,但撕紙又俾佢哋圍。

咁係咩民主?

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2019-7-11 11:44 PM 發表

上次調景嶺 搞MTR 訪問都有人話無阻礙, 今次都係差不多姐
但係琴日喺油塘站差啲畀人打到累低喎!

唔好攪將軍澳,不要打擾將軍澳的安寧。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]