• 瀏覽: 61,855
  • 回覆: 54
+19
香港反修訂《逃犯修例》運動持續,有網民發起抵制廣告商在無綫電視(TVB)落廣告,星期二(9日)網上流傳寶礦力水特香港官方專頁在Facebook回應網民查詢時,稱因目前社會情況,已由上週起抽起在無綫的廣告,並促請無綫回應公眾關注,獲得不少網民一致讚好,並「入貨」以示支持。負責寶礦力水特香港經營事務的香港大塚製藥星期三(10日)發聲明,稱「對於7月9日的回應引起不便,真誠致歉」。有網民認為該回應是「跪低」。官媒央視今日(11日)發表評論員文章,批評香港大塚製藥的致歉聲明沒有誠意,只是「對着市場表達求生慾」。

黎單野點拆? 央視話不放過 大陸60億市值要不要?連登仔話曬道歉就黎世都唔買寶礦力。 公關危機。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/議事廳/350840/逃犯條例-央視批寶礦力道歉缺誠意-對着市場表達求生慾

順得哥情失嫂意了。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-7-11 09:16 PM 發表
整個大6只佔幾個%...扮什麼大哥好心 
其實寶礦力在日本都唔好賣。 日本人口味清淡, 唔食甜野的。 市場都唔知有無6億。 所以話大陸市場應該佔在佢地一半的生意額了。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-7-11 09:16 PM 發表
整個大6只佔幾個%...扮什麼大哥好心 
全球生意額只有110億

引用:
原帖由 薰衣草123 於 2019-7-11 09:24 PM 發表
根本唔應該理黃人既無理取鬧要求。明知大台新聞唔係偏頗, 點解要埋沒良知叉隻腳入醜陋既政治旋渦, 企圖用商業決定干擾新聞自由, 更屬不智, 完全講唔通, 難怪大台企硬啦。

講偏頗香港有邊份報紙偏頗得過成日造謠生事, 成日俾人告既毒果丫? 班黃人都當佢神報咁拜,就知佢地幾咁雙重標準, 幾咁無恥。 ...
我真的唔明, 黃絲的大學生, 他們的獨立思考是什麼?

引用:
原帖由 薰衣草123 於 2019-7-11 09:30 PM 發表

佢地有D人既思維好不可理喻, 好似走犯咁!
覺得是什麼都反

引用:
原帖由 shearerfung 於 2019-7-11 09:30 PM 發表

大陸市場有六十億,計過香港小黃人,有兩百萬個,每年每人要洗3000 蚊買寶礦力,先等於條數。平均三日就要兩支寶礦力,持續一年,小黃人好多是啃老族,攞綜援,差不多是一個月津貼,幾個月零用錢,叫他們就用撐?飲得多,會唔會飲到腎病? ...
搞健怡保擴力

引用:
原帖由 jandm 於 2019-7-11 11:03 PM 發表

獨自思考自己利益,唔理其他人,就係“大學生毒立思考”
自己什麼都對的! 黃衛兵+連登革委會

剛剛去了家附近的華潤萬家, 問了經理他們, 今天超市才賣了6支, 是平日的十分之一都不到。

引用:
原帖由 chiwing1028 於 2019-7-11 11:38 PM 發表
寶礦力多得黃衛兵唔少
寶礦力的公關全部炒得

引用:
原帖由 givemeachance 於 2019-7-11 11:41 PM 發表
講左, 我係之前幾個post 講左。
係tvb 度退廣告 代表撐廢青, 站錯台。
寶曠力 今年業績慘慘豬了, 下一個到pizza hut 
我一向唔食junk food. 點抵制好

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-7-11 11:36 PM 發表

好多傻仔麻煩盲反睇少大陸市場 ,實際大陸市場大到嚇死你 ,係天文數字! 每一個真正做大生意嘅人都絕對唔會放棄或錯過!
大陸人鐘意飲甜野

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]