• 瀏覽: 61,854
  • 回覆: 408
+19
國家出手邊有得玩

產品保持中立咪好囉 又要玩嘢又要驚

自己申請,免審批,快接妥當

引用:
原帖由 friendchanli 於 2019-7-11 10:40 PM 發表

外國都可以唔幫襯大陸,無人用槍指著佢幫襯。有本事都可以叫大陸跪低。
有本事不飲水,不食飯,不坐車,不著衫,香港的衣食住行有邊樣可以離開中國?

屌,剩係做香港都夠啦,個個黃人放低十蚊攞走千零支

最傷係TVB,而家寶礦力係支持反TVB,唔係反中
官媒出聲,即係認證TVB係CCTVB,以後邊有得扮中立

叻唔切,自己攞嚟衰!

引用:
原帖由 薰衣草123 於 2019-7-11 09:24 PM 發表
根本唔應該理黃人既無理取鬧要求。明知大台新聞唔係偏頗, 點解要埋沒良知叉隻腳入醜陋既政治旋渦, 企圖用商業決定干擾新聞自由, 更屬不智, 完全講唔通, 難怪大台企硬啦。

講偏頗香港有邊份報紙偏頗得過成日造謠生事, 成日俾人告既毒果丫? 班黃人都當佢神報咁拜,就知佢地幾咁雙重標準, 幾咁無恥。 ...
落唔落廣告去大台根本可以是商業決定,唔會有人challenge佢地,但寶礦力係都要叉隻腳去政治到,還講到咁正義,既然咁鍾意玩政治,抵被人用政治杯葛佢地盤生意。自己攞嚟衰,咁喜歡埋黃絲堆,咪叫班黃絲日日買日日飲囉!每個月要飲夠十四億市場生意額至可以打平無咗的市場喎。

央視點名今次寶礦力下場應該會好似樂天甘以後邊間公司請黃人等執笠

引用:
原帖由 whiskybase 於 2019-7-11 09:06 PM 發表
香港反修訂《逃犯修例》運動持續,有網民發起抵制廣告商在無綫電視(TVB)落廣告,星期二(9日)網上流傳寶礦力水特香港官方專頁在Facebook回應網民查詢時,稱因目前社會情況,已由上週起抽起在無綫的廣告,並促請無綫回應公眾關注,獲得不少網民一致讚好,並「入貨」以示支持。負責寶礦力水特香港經營事務的香港大塚製藥星期三(10日)發聲明,稱「對於7月9日的回應引起不便,真誠致歉」。有網民認為該回應是「跪 ...
連登仔邊度有錢,有都係問屋企攞,但又要話父母係廢老個d。

其實有冇人話俾我聽TVB新聞點樣偏頗法?

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2019-7-11 10:42 PM 發表

低低地,都唔知要道歉乜?人地唔響tbb賣廣告要道歉?以後都要響度賣架?tbb國企黎架?
人地冇迫你賣廣告, 你寶礦力唔賣咪唔賣囉,
但佢出個聲明係干涉人地TVB新聞自由呀.

引用:
原帖由 男E 於 2019-7-11 09:09 PM 發表
唔怕! 原因係:
好正👍
免費供應全港八帶磚學院咪得囉

佢地低估中國人的團結決心

引用:
原帖由 jacksingss 於 2019-7-11 11:24 PM 發表

傻仔,喺大陸占到1%,你都可以打跛腳唔使憂,好似你噉嘅腦,抵你打死一世工。
好多傻仔麻煩盲反睇少大陸市場 ,實際大陸市場大到嚇死你 ,係天文數字! 每一個真正做大生意嘅人都絕對唔會放棄或錯過!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]