• 瀏覽: 61,852
  • 回覆: 408
+19
引用:
原帖由 hkfish 於 2019-7-11 10:50 PM 發表
全中國反對所有反對聲音 即係滅聲?
沒人要滅聲,買不買寶礦力產品,每人有自由選擇權

點解國內唔下架既 睇黎tvb真係紅媒 有強大既中國勢力

根本就唔應該抽政治水 個CS/PR一定帶黃

引用:
原帖由 男E 於 2019-7-11 09:09 PM 發表
唔怕! 原因係:
好有心呀幅畫

飲咗寳礦力, 掟磚更有力.

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-7-11 09:16 PM 發表
整個大6只佔幾個%...扮什麼大哥好心 
你數學都幾好

引用:
原帖由 nogpa 於 2019-7-11 10:58 PM 發表

你數學都幾好過
i like this reply

引用:
原帖由 nogpa 於 2019-7-11 10:58 PM 發表

你數學都幾好過
200萬都數得出點會唔好

凡近期突然無故抽起廣告的公司,都可以被列入不可靠實體清單,全民抵制。以商業之身,藉政治之名嚟搞亂香港,絕對係罪無可恕。

引用:
原帖由 唔理三七廿一 於 2019-7-11 10:45 PM 發表
商家唔去cctvb 落廣告都要管
證明電視台已經歸咗邊俾黨全權接收
周圍叫人唔好落廣告既暴徒你又唔講既?

引用:
原帖由 whiskybase 於 2019-7-11 09:06 PM 發表
香港反修訂《逃犯修例》運動持續,有網民發起抵制廣告商在無綫電視(TVB)落廣告,星期二(9日)網上流傳寶礦力水特香港官方專頁在Facebook回應網民查詢時,稱因目前社會情況,已由上週起抽起在無綫的廣告,並促請無綫回應公眾關注,獲得不少網民一致讚好,並「入貨」以示支持。負責寶礦力水特香港經營事務的香港大塚製藥星期三(10日)發聲明,稱「對於7月9日的回應引起不便,真誠致歉」。有網民認為該回應是「跪 ...
呢D飲品少飲為妙,對身體無益,飲水好過🌹

抵q死

引用:
原帖由 whiskybase 於 2019-7-11 09:26 PM 發表

我真的唔明, 黃絲的大學生, 他們的獨立思考是什麼?
獨自思考自己利益,唔理其他人,就係“大學生毒立思考”

引用:
原帖由 薰衣草123 於 2019-7-11 09:24 PM 發表
根本唔應該理黃人既無理取鬧要求。明知大台新聞唔係偏頗, 點解要埋沒良知叉隻腳入醜陋既政治旋渦, 企圖用商業決定干擾新聞自由, 更屬不智, 完全講唔通, 難怪大台企硬啦。

講偏頗香港有邊份報紙偏頗得過成日造謠生事, 成日俾人告既毒果丫? 班黃人都當佢神報咁拜,就知佢地幾咁雙重標準, 幾咁無恥。 ...
落商業廣告到毒果等一眾極偏頗假傳媒的公司,同樣需要抵制。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]