• 瀏覽: 61,848
  • 回覆: 408
+19
好想問下啦
之前班暴徒唔係話大陸唔知有暴亂呢件事既咩
點解大陸人又會抵制既

引用:
原帖由 whiskybase 於 2019-7-11 09:06 PM 發表
香港反修訂《逃犯修例》運動持續,有網民發起抵制廣告商在無綫電視(TVB)落廣告,星期二(9日)網上流傳寶礦力水特香港官方專頁在Facebook回應網民查詢時,稱因目前社會情況,已由上週起抽起在無綫的廣告,並促請無綫回應公眾關注,獲得不少網民一致讚好,並「入貨」以示支持。負責寶礦力水特香港經營事務的香港大塚製藥星期三(10日)發聲明,稱「對於7月9日的回應引起不便,真誠致歉」。有網民認為該回應是「跪 ...
呢D叫嗱屎上身

引用:
原帖由 男E 於 2019-7-11 09:09 PM 發表
唔怕! 原因係:

引用:
原帖由 薰衣草123 於 2019-7-11 09:24 PM 發表
根本唔應該理黃人既無理取鬧要求。明知大台新聞唔係偏頗, 點解要埋沒良知叉隻腳入醜陋既政治旋渦, 企圖用商業決定干擾新聞自由, 更屬不智, 完全講唔通, 難怪大台企硬啦。

講偏頗香港有邊份報紙偏頗得過成日造謠生事, 成日俾人告既毒果丫? 班黃人都當佢神報咁拜,就知佢地幾咁雙重標準, 幾咁無恥。 ...
人地cctvb會少了你寶礦力一個廣告會執笠咩,呀爺一吹🐔大把中資公司排隊落廣告啦

引用:
原帖由 男E 於 2019-7-11 09:09 PM 發表
唔怕! 原因係:
笑能死了

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-7-11 10:29 PM 發表
「吃中國飯, 不能砸中國鍋」自相矛盾, 是中國民族主義自我封閉的思維!

「吃中國飯, 砸中國的鍋」意思是一面進入中國市場(在中國市場中賺取利潤), 另一面又指責中國不是之處(或做對中國不利的事情)。

「吃中國飯, 不能砸中國鍋」很明顯是中國民族主義自我封閉的思維! 現實例子相反方向証明「吃中國飯, 不能砸中國鍋」自相矛盾:
中國成為世界工廠之前及之後, 中國生產產品出口全世界。 例如 ...
外國都可以唔幫襯大陸,無人用槍指著佢幫襯。有本事都可以叫大陸跪低。

引用:
原帖由 samuiwolf 於 2019-7-11 09:33 PM 發表

自己學人搞政治
引火焚身
低撚死啦
吾抵可憐

引用:
原帖由 whiskybase 於 2019-7-11 09:19 PM 發表

其實寶礦力在日本都唔好賣。 日本人口味清淡, 唔食甜野的。 市場都唔知有無6億。 所以話大陸市場應該佔在佢地一半的生意額了。
講野!日本人清淡?乜都加大量糖⋯壽喜燒、福餅、紅豆飽⋯⋯⋯

引用:
原帖由 whiskybase 於 2019-7-11 09:06 PM 發表
香港反修訂《逃犯修例》運動持續,有網民發起抵制廣告商在無綫電視(TVB)落廣告,星期二(9日)網上流傳寶礦力水特香港官方專頁在Facebook回應網民查詢時,稱因目前社會情況,已由上週起抽起在無綫的廣告,並促請無綫回應公眾關注,獲得不少網民一致讚好,並「入貨」以示支持。負責寶礦力水特香港經營事務的香港大塚製藥星期三(10日)發聲明,稱「對於7月9日的回應引起不便,真誠致歉」。有網民認為該回應是「跪 ...
低低地,都唔知要道歉乜?人地唔響tbb賣廣告要道歉?以後都要響度賣架?tbb國企黎架?

引用:
原帖由 samuiwolf 於 2019-7-11 09:37 PM 發表
廢柴私企的高層
其實你們
有無腦?
你學人搞政治
就不要怨政治來搞你
一切惡果
是你自己搞出來
引火自焚
一個明星藝人,一間企業都是食百家飯,最好保持中立才是皇道

引用:
原帖由 商界永恆的廁紙 於 2019-7-11 10:14 PM 發表

低收入小黃人
散工、侍應、什工、學生、無業
幾多收入?

引用:
唔怕! 原因係:
又畫得幾生動😂

寶咩力呢次食屎了

引用:
原帖由 amen923123 於 2019-7-11 10:33 PM 發表
好想問下啦
之前班暴徒唔係話大陸唔知有暴亂呢件事既咩
點解大陸人又會抵制既
please baidu hongkong news

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]