• 瀏覽: 66,626
  • 回覆: 423
  • 追帖: 2
+30
引用:
原帖由 清風水靜 於 2019-7-11 06:43 PM 發表

你要明白什麼是代理.........!!
簡單來說......廠家只會提供貨物........不會管理當地的營銷....代理全權處理一切銷售過程...!!
當然....代理要有一定義務.....其實真的很獨立的公司...!!

再簡單一點來說........內地的代理.......可能與香港的代理可以是完全沒有關係的公司....!! ...
係分公司唔係代理

最怕到最後又係得果幾丁友話唔飲,但係就一班後生仔飲多左

大蠢製弱

免費提供寶礦力比香港差人

引用:
原帖由 清風水靜 於 2019-7-11 06:43 PM 發表

你要明白什麼是代理.........!!
簡單來說......廠家只會提供貨物........不會管理當地的營銷....代理全權處理一切銷售過程...!!
當然....代理要有一定義務.....其實真的很獨立的公司...!!

再簡單一點來說........內地的代理.......可能與香港的代理可以是完全沒有關係的公司....!! ...
應該係同一個代理做,因為香港啲貨都係喺國內出,而家由日本,香港以至內地,都係用大塚製藥名義,咁就唔關大昌事。我嘅諗法係香港呢便有人迷信於嗰200萬,而又有啲200萬扮代表去咨詢,香港呢便就唔知咩方法令到日本嗰便都迷信於呢200萬,亦都天真地以為國內唔會為一間電視台出頭,點知而家就一褲都係了,60億生意額喎,睇佢啲黃仔點同佢啃。

本來無話偏黃定藍. 但真心覺得寶礦力好卜街. 代理賣貨總公司無份分? 支持擺買

引用:
原帖由 andonlyu 於 2019-7-11 06:43 PM 發表
其實大塚公司架構係點. 日本總公司又話不知香港分公司咁做, 然後無下文.
內地大塚呢個聲明又講到同香港分公互不相干, 但大家又係賣梗寶礦力.
如果無講清楚關係,內地寶礦力飲品應該照樣中招. ...
冇得獨善其身架啦,有香港呢隻豬西隊友,你地唔好彩了!

你地罷賣,傷嘅,只係大陸公司
中國人最叻打中國人

冇腰骨。

買左大量寶礦力的黃絲感覺如何

引用:
原帖由 wezard20xx 於 2019-7-11 06:52 PM 發表
香港寶礦力要拍支持送中,支持警察廣告了😏
好抵死👍😂

其實根本就選錯邊。真係以為有200萬黃C幫襯咩。

依家唔好講大陸抵制。就講香港既幾萬個警察家庭, 以及為數唔少既藍C家庭都得失埋。條數點計都係輸啦。

引用:
原帖由 清風水靜 於 2019-7-11 07:53 PM 發表

你想事情太簡單........上架費之後有咩柒廣告都預你一份.....仲要你派人去銷產品..!!
之後向你買貨自己銷好似好好人......其實要你打五折食到你盡.....!!
最後知道你的生產方式.......就自己出牌子生產食人唔吐骨的....!! ...
嘩!你講到大6咁恐怖,咁就快啲下架滾出大6

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]