• 瀏覽: 66,645
  • 回覆: 423
  • 追帖: 2
+30
引用:
原帖由 清風水靜 於 2019-7-11 07:26 PM 發表

上架要錢架.......你估免費架.........!!
咁下架,咪慳返啲上架費囉

冇D骨氣!唔通飮咗寶x力?

寶礦力完美演繹        #又要威又要帶頭盔# 笑大人個口

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2019-7-11 07:45 PM 發表

其實日本總公司係可以立即收返香港代理權和出份道歉聲明的。
唔係代理嚟架,個架構係子母公司關係,有股權同資金關係的。

引用:
原帖由 廚房粗俗的留言 於 2019-7-11 07:46 PM 發表

咁快執咗香港伐理
希望寶礦力支持崇尚自由活力的年輕人,只能在港澳台有發售.

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2019-7-11 07:45 PM 發表

其實日本總公司係可以立即收返香港代理權和出份道歉聲明的。
日本方面裝傻.......食兩家茶禮唔好.......聖誕新年前炒柒條友一野KO佢班人....!!
大公司炒主管換人........留下的人早晚都要走.......!!

唔知點解,今日突然好想飲添

引用:
原帖由 a0017189 於 2019-7-11 07:43 PM 發表
香港賣果隻叫 寶礦力
大陸賣果隻叫  寶礦力水特

兩種係不同產品, marketing 方法不一都正常
搞清楚先膠噏啦!以前係叫寳礦力,後來更名統一叫寶礦力水特!係一樣野來!香港大陸日本都係叫寶礦力水特!

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2019-7-11 07:45 PM 發表

兩地代理可以無關係,唯一有關係咪就係日本總公司,所以佢要出聲囉
冇錯,所以內地出聲明冇用,一定要總公司出聲明或有行動才可。

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-7-11 07:43 PM 發表

睇過佢網頁啦,唔係代理嚟,係分公司,所以總公司有一定責任。唔可以話獨立經營就唔關事。
有父子關係雖係兩個人,兩個個體,但點解唔關事? ...
對,如果有微博就要上去推推,唔好比佢停

支持大陸繼續抵制

已跪

幾快同香港分公司割蓆,管理層醒目,知道呢次唔割蓆好大獲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]