• 瀏覽: 83,612
  • 回覆: 680
  • 追帖: 1
+20
年輕人理性和平,肥西野蠻凶殘

不如調撚轉呀,D警察比班黃蓄手打10幾拳,你班仆街比警察用磚,石頭,遮同鐵馬掟番鑊,睇下邊撚個傷D, DLLM

點解掟磚掟鐵通襲警沖擊立法會個班仲未入去坐,真係好心痛,最怕比人覺得原來香港只要召集一班人,就犯任何罪都係可以逃出法網,大大聲叫人特赦就無事

引用:
原帖由 molala2014 於 2019-7-11 06:16 PM 發表

個被打的是否黑帶?我記得聽人講過,黑帶出手,即使冇武器,都當帶左把刀
証明黑帶冇用 擋又冇丶反制又冇
學到都冇用

首先我強調動手一定唔啱!但亦反映一般為口奔馳小市民嘅無奈。相信大家記得上次圍稅局時亦有一位女仕,亦因為學生所謂「接放工行動」令她多次未能辨理公事,該位女仕亦破口大罵,話自己有家人要養,要維持生活。學生冇生活壓力亦唔會明白,只會閙着玩。呢的矛盾只會慢慢加深,因為呢個政府唔做嘢,要市民對抗市民!我相信如果社會運動繼續而令大量市民失業,最終會搞出人命!

放長雙眼睇你地今個星期點搞新界居民,睇下人地會點回應你地? 又睇你地點樣美化件事...

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-7-11 05:43 PM 發表
九龍灣肥佬打藍衫年輕人單嘢,除咗睇到年輕人唔還手好硬淨之外,更重要係睇到一個世代年輕人已出現對警隊執法不公失去信心,那怕只要還手自衛一下,就馬上被打變毆鬥,更甚至落得原告變被告,呢個先係年輕人最痛 ...
同門玩野啫 真開拖 唔系咁打法囉

真不應打人。 
年青人, 我雖不贊同他張貼與想法, 也覺得痛心他被人打。
另方面, 我理解出手那位先生憤怒之處, 但打人就不好。
另出事前, 圍打人那位先生, 根本不道德, 火上加油。

引用:
原帖由 ashootingstar 於 2019-7-11 06:37 PM 發表

咁你地咁支持政府 係咪諗住幫佢地承受哂d罪孽
反禽畜就代表支持正苦你咁撚天真嘅 知唔知好多中立人其實好替班小禽畜不值㗎 聽啲飯聞狗危言聳聽 正如呀肥仔哥講 咁後生 讀咁多書 大把前途 唔係咁撚樣走出嚟攪攪震 仲要無著數去做爛頭卒 著數就班飯聞禽畜袋 醒吓啦76 仲有呢兩日出聲嘅 好多都係各區嘅街方 一直沉默嘅一群 無立場 無正字 依家搞到連呢一群人同你哋講口又講手 打就你班傻畜比人打 後面嗰班就笑住數銀紙 開香檳 開始見到啲預期想見到嘅嘢 值唔值得先

EQ高,泠靜,欣賞,但下次唔好,要保護個頭,希望冇事

冇撚用就冇撚用啦

跆拳道打交衰過普通人

太注重腳及高踢,比賽手唔重要所以唔多練。比賽雙方貼埋身裁判會來分開,選手亦習慣垂手等裁判來分

久之,對方入到近距便唔識反應,連普通人自衛舉手的本能都冇埋

利申:跆拳道黑帶、裁判

小弟十幾年前放棄跆拳道轉練其他,皆跆拳因太注重比賽,發展嚴重偏向體育,已遠離武術本質,心淡。外界亦不明白。

打狗有咩問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]